Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

XTERRA – KORUNA PRALINES Ostrov 2010

MČR v Supersprintu

fotoČeský pohár Xterra závodů v terénním triatlonu pokračoval v sobotu 24. 7. 2010 v Ostrově. Byl to čtvrtý díl seriálu, kterého jsem se zúčastnil a snažil se bojovat o co nejlepší umístění v nabité konkurenci českých závodníku. Počasí bylo deštivé, ale spíše to nahrávalo lepším podmínkám při závodě než 30 stupňová vedra s předchozích týdnů.

Start závodu byl na Velkém rybníku v 11 hodin. Do plavecké části, která měřila 700m jsem nastoupil s odhodláním zaplavat lepší čas než loni na této trati a tolik neztratit na první závodníky. Plaveckou část i s depem jsem zvládl za 12 minut na 27 příčce. Cyklistická trať měřila 16 km a byla technicky náročná. Díky dešti byla celá trať plná bahna a kluzkých kořenů. V průběhu trati jsem měl dva lehké pády, ale nakonec jsem celou trať absolvoval za 55 minut a dojel do depa na 18 místě. Do běžecké části, která měřila 6 km v terénu, jsem nastoupil s velkým nasazením, abych se dostal do první patnáctky závodníků a tím si potvrdil finálový závod MČR v supersprintu, který se konal tentýž den od 15 hod a délky tohoto závodu byly 3.8 km MTB a 1.2 km běhu.

 

fotoBěžeckou část jsem zvládl za 22 minut a dokázal jsem se prokousat na patnácté místo a tím potvrdil svou účast v supersprintu. Hlavní závod jsem zvládl za 1:29:36s na 15 celkové příčce. Po čtyřech závodech Českého poháru Xterra se držím na celkovém osmém místě. Za to jsem velice rád a pevně věřím, že se dokážu udržet v první desítce až do konce celé série, ale bude to velice těžké i díky velké konkurenci, která v Xterra Tour je a stále stoupá díky kvalitním mladým závodníkům, jako jsou: Jiří Klima, Jonáš Vojtěch, Tomáš Matera  a David Janda.

Svěřenkyně Markéta Roubalová, která stejně jako Já, hájí barvy Atletiky Tábor, předvedla, že do budoucna společně s Lucii Materovou budou určovat průběh Českého poháru v Xterra  terénním triatlonu. V Ostrově po skvělém závodě dokázala urvat 2. celkové místo a mne to jako trenéra zahřálo.

Dalším závodem, který mne čeká, je v Anglii 1. 8. 2010 a je to boj na nejnáročnějším triatlonu na světě IRONMAN. Tak držte palce, abych vše zvládl.

S pozdravem Tomáš Slavata