Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Sportovci se semkli pro dobrou věc.

Fond Sportovců – Adrenalin cup

Fond Sportovců založil Michal Novotný. Na nějaký čas ho musel kvůli intenzivní přípravě na zimní Olympijské hry dát stranou. Letos se ale společnými silami s Tomášem Krausem a Tomášem Slavatou snaží celou myšlenku pod Nadací táta a máma a Petrou Hubkovou realizovat a pomoci tak plnit původní vize a cíle. Fond chce oslovit mladé lidi, inspirovat je a hlavně pomoci dětem, které potřebují své vzory a oporu. Jedna z prvních akcí Fondu sportovců byl Atletický víceboj pro děti z dětských domovů z celé České republiky. Částkou 20 000,- přispěl na zajištění závodu Memoriál Lucie Hanušové. Dalším z velkých cílů je umožnit dětem zúčastnit se velkých akcí a závodů, aby si vyzkoušely sportovní atmosféru a mohla je oslovit myšlenka sportu.

Fond sportovců, Nadace táta a máma, Olympijský výbor, firma Author a Atletika Tábor pomáhají samotnému Projektu na podporu dětí z dětských domovů a sociálně znevýhodněných. Vše se to krásně propojuje a utváří celek, díky kterému má myšlenka projektu naději, že opravdu pomůže tam, kde je třeba. My dospělí budeme více času trávit s dětmi, které nás potřebují. Fond sportovců také umožní znevýhodněným dětem účast na světovém šampionátu v Xterre (terénní triatlon) konaném ve Špindlerově Mlýně, Nejbližším závodem, ale je ADRENALIN CUP, 26. 6. 2010 v Ostravici v Beskydech. Prožijí extrémní závod čtyřčlenných štafet, ve kterém vedle profesionálních sportovců poběží i tým dětí z Dětského domova Dolní Lánov a doprovodného programu se zúčastní také děti z Dětského domova v Čeladné a s nimi handicapovaná mládež. Přijďte společně s námi podpořit tým mladých sportovců na Lysou Horu a dokázat, jak silná může být myšlenka sportu. Během roku 2010 se Fond sportovců bude snažit společně s Nadací táta a máma a Atletikou Tábor realizovat tréninkové kempy, kde dostanou děti tu největší pozornost.

Ve spolupráci s Nadací táta a máma se závodu Adrenalin Cup zúčastní i tým složený s dětí z dětského domova v Lánově, kteří budou závodit na kolech Author, pod patronací běžce Tomáše Slavaty a Fondu sportovců. Tomáš Slavata je nejen vrcholový český sportovec, ale také pěstoun dvou dětí. Děti z dětského domova se nejen aktivně zapojí do samotného závodu, ale bude pro ně, jejich kamarády z dětského domova v Čeladné a osoby z organizace Náš svět připraven doprovodný program, složený ze soutěží a zážitkových aktivit.

Tomáš Slavata