Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

10. ročník Rožnovské laťky – 19. březen 2016

Závěr halové sezony obstarali tradičně pořadatelé oddílu SK Čéčova České Budějovice v hale SK Meťák ve skoku vysokém. Táborská skokanská parta už pravidelně obsazuje jak v jednotlivých kategoriích, tak celkově přední místa.

V ženách si to rozdaly dvě vysokoškolačky,  zvítězila Zuzka Vojtěchová se 155 cm, druhá byla Adína Zykánová se 150 cm.

V dorostenkách dosáhla celkově nejlepšího výkonu Alena Panovská se 165 cm, když nadějné byly i pokusy na 170 cm. Úpravu rozběhu ze 7 na 9 kroků nechá Ája až na venkovní sektor  Druhá byla Lada Doležalová se 160 cm , která se vrátila z  úspěšného týdenního šachového turnaje. Velkým překvapením byl návrat  Simony Strouhalové (r. 1999).  Výkonem 155 cm překonala osobní  rekord o tři cm. Simona ještě nedávno uvažovala o ukončení závodní kariéry, protože skoro celý rok byla nemocná   Nejmladší z dorostenek Monika Kopecká (r.2000) si na  145 cm vyrovnala osobní rekord.  

V juniorech vyhrál Honza Kabíček se 190 cm a pokoušel se o osobák 195cm. V dorostencích se dostává do formy stříbrny z MČR  Štěpán Svoboda, skočil 195 cm a skoky na jeho venkovním osobáku na  dvoumetrech byly nadějné. Druhé místo v dorostencích obsadil  Honza Hes se 174 cm.

Ve hledáčku jsou i dvě nadějné žákyně. Milevská Julie Kotalíková (r.2002), která dojíždí jednou týdně do Tábora na trénink, skočila 140 cm  a vyhrála svoji kategorii. Trenérka Iva Straková dovezla z Bechyně mladší žákyni Karolínu Máškovou z atletické party od trenéra Rudy Blažka. Karolína vyhrála bez konkurence s výborným výkonem 145 cm.

Info o závodu také na https://ceskobudejovicky.denik.cz/ostatni_region/roznovska-latka-slavi-sve-jubileum-20160318.html