Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Táborské skokanky na mistrovství ČR v atletice dospělých v Ostravě.

Na halové mistrovství republiky dospělých, které se konalo v nově vybudované atletické hale v Ostravě se z TJ VS Tábor se kvalifikovaly skokanky.

První nastoupila v trojskoku Zdeňka Pražáková, která před dvěma léty přivezla z pražské haly bronz za výkon 12,51 m. Tentokrát se o 2 cm nedostala do užšího finále a byla devátá s výkonem 11,56 m. Musela riskovat a škoda nepatrných dvou přešlapů.

K výšce byly nominované tři táborské výškařky. Bronzová dorostenka z MČR Hanka Váchová, se na základní výšce 161 cm nesrovnala s rozběhem, skočila základ a byla desátá. Zuzku Vojtěchovou letos zdobí velký osobák 173 cm, ale tentokrát skočila 166 cm a byla devátá. Alena Panovská si podvrtla kotník a k závodu nemohla nastoupit.

Letos nejúspěšnější táborská atletka Adéla Záhorová (zlato v trojskoku na MČR dorostenek, kde vyhrála v krajském rekordu své kategorie výkonem rovných 12 m) nechtěla pokoušet trochu zlobivé koleno a nastoupila v Ostravě ke své tradiční dálce. Ve velmi ostré konkurenci byla nejmladší účastnicí a musela hodně riskovat. Nakonec se po dvou úvodních přešlapech dostala do finálové osmičky a byla sedmá výkonem 5.75 m.

Teď je třeba ještě přitrénovat a popřát táborským atletům, aby se ve zdraví kvalifikovali na mistrovství ČR dospělých, které se koná ve dnech 17 - 19. června právě v Táboře.

Úspěšné skokanky trénují v atletickém oddíle Roman Bém a Jiří Smetana. Výsledky je možné prohlédnout na: https://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=24683

Další zprávy z akce: https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostrava/39984/nova-atleticka-hala-v-ostrave-zazila-prvni-mcr