Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Valná hromada

 

Vážení členové,

Dne 20. 11. 2015 se bude konat na stadionu Míru volební valná hromada. Stanovy TJ VS Tábor určují jako maximální dobu trvání výboru oddílu 4 roky. Tato doba vyprší tento rok a je potřeba zvolit nové vedení oddílu.

V souladu s pověřením výboru oddílu tímto tedy zveřejňuji datum, pravidla a program členské schůze, včetně způsobu volby kandidátů výboru.

Termín: 20. 11. 2015
Místo konání: Stadion Míru
Čas konání: 16:00

 

1/ Program:

  1. Schválení programu schůze
  2. Volba mandátové komise a sčítací komise (ověřuje mandáty členů podle seznamu) a sčítá hlasy jednotlivých kandidátů.
  3. Vystoupení předsedy oddílu: hodnocení uplynulého volebního období.
  4. Vystoupení hospodáře oddílu: ekonomické zhodnocení uplynulého období
  5. Vystoupení kandidátů na předsedu oddílu
  6. Volba předsedy oddílu
  7. Vystoupení kandidátů na členy výboru
  8. Volba členů výboru
  9. Schválení pravidel volby výboru pro další volební období.
  10. Schválení pravidel jednání výboru a členů výboru vzhledem k oddílu
  11. Diskuze

2/ Organizační informace k členské schůzi:

  1. Mandát má každý člen oddílu uvedený v seznamu. Jedná se o:
    1. evidovaní členové oddílu starší 14. let se zaplacenými členskými příspěvky.
    2. funkcionáři oddílu, rozhodčí, trenéři,
    3. členové KPA. 
  2. Jedná se o členy, za které byl odveden příspěvek na ČAS a jsou  uvedeni v seznamu, který je přílohou tohoto dokumentu.

  3. Kandidáti na jednotlivé funkce (předseda a členové výboru) se přihlásí e-mailem nejdéle 14 dnů před datem konání členské schůze na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  4. Zařazení dalšího bodů na program schůze je možné učinit emailem nejlépe 14 dnů před datem konání členské schůze na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. V případě pozdějšího přihlášení nebude možné doplnit tento bod do předem zveřejněného programu.

3/ Stanovení počtu volených členů výboru 

Výbor oddílu stanovil počet členů výboru na 7 včetně předsedy oddílu. Člen výboru musí být členem oddílu a starší 18 let.

  1. 5 členů výboru je voleno na 4 roky (celé funkční období)
  2. 2 členové výboru, výhradně z řad aktivních závodníků, jsou voleni na 2 roky. Po dvou letech proběhnou doplňovací volby korespondenční internetovou formou.

4/ Volba

Volba se provádí tajným hlasováním zakroužkováním jména kandidátů na kandidátním lístku.

V první volbě se volí předseda. Zaškrtává se jeden kandidát na volebním lístku. Zvolen je kandidát s nejvyšším počtem hlasů.

Ve druhé volbě se volí 4 členové výboru. Zaškrtávají se maximálně 4 kandidáti na volebním lístku. Zvoleni jsou 4 kandidáti s nejvyšším počtem hlasů.

Při třetí volbě se volí 2 členové výboru – aktivní sportovci. Zaškrtávají se maximálně 2 kandidáti na volebním lístku. Zvoleni jsou 2 kandidáti s nejvyšším počtem hlasů.

5/ Schválení pravidel volby výboru pro další volební období.

Pro další čtyřleté volební období se bude volit opět:

  1. 4 členové výboru a předseda budou voleni na 4 roky (celé funkční období)
  2. 2 členové výboru, výhradně z řad aktivních závodníků, jsou voleni s ostatními členy výbor na 2 roky. Po dvou letech proběhnou doplňovací volby korespondenční internetovou formou, kdy bude na webové aplikaci zveřejněn seznam kandidátů. Tyto kandidáty bude možno volit online v omezeném čase jednoho týdne. Volba se bude párovat s emailovou adresou, na kterou dojde potvrzení o volbě. Volba se bude párovat s registrovanou emailovou adresou člena oddílu s volebním mandátem, na kterou dojde po volbě potvrzení.

6/ Schválení pravidel jednání výboru a členů výboru vzhledem k oddílu

  1. výbor se usnáší vždy nadpoloviční většinou přítomných členů výboru. (pro kooptaci do výboru oddílu a vyloučení člena z oddílu je potřeba nadpolovičního souhlasu všech členů výboru). Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy oddílu.
  2. zápis z jednání výboru je rozeslán trenérům emailem do 14 dnů.
  3. výbor na první schůzi výboru zvolí hospodáře oddílu
  4. výbor zvolí (písemně volbu stvrdí) jednoho místopředsedu, který může zastupovat v době nepřítomnosti předsedu v plném rozsahu (do výše pravomocí dané stanovami TJ VS Tábor)