Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Ohlédnutí za MČR dorostu a juniorů

Atletické mistrovství České republiky dorostu a juniorů, které hostil stadion v Ostravě – Vítkovicích přinesl výpravě TJ VS Tábor hned několik medailových okamžiků.

Skvělou formou se prezentovala zejména svěřenkyně Jiřího Smetany Adéla Záhorová, která díky osobním rekordům vybojovala dvě stříbrné medaile. Dramatická situace byla k vidění v dálce, kde před poslední sérií byla táborská atletka čtvrtá, ale v závěrečném pokusu se odrazila až na 589 cm. „Její stříbrný pokus byl navíc v protivětru 1,5 m/sec.,“ dodal uznale trenér Roman Bém. Druhou medaili si Adéla Záhorová přivezla za sprint na 100m za čas 12,37.

Se stříbrnou medailí na krku se z Ostravy vrátil i oštěpař Michal Černý. Loňský dorostenecký mistr ČR si připsal velmi slušný výkon 58,89. „Michal se od zimy velice pečlivě připravoval nejen v tréninku, ale i ve výživě a výsledky se dostavily,“ chválí oštěpařskou hvězdičku Roman Bém, jenž byl svědkem skvělého úspěchu svého svěřence Jana Kabíčka. „Honza se kvalifikoval do deštivého závodu až patnáctým výkonem, přesto úspěšný první pokus na výšce 189 cm mu zajistil konečné čtvrté místo.“ Velmi dobré výsledky v tréninku se v letošní sezoně nedaří v závodě prodat juniorce Zuzaně Vojtěchové, která si ve výškařském sektoru připsala 5. místo za 160 cm. „Zuzka čekala alespoň o 5 cm lepší výkon, přitom na loňských 170 cm určité má,“ říká Roman Bém.

Velmi slušná šestá místa obsadili hned tři závodníci VS Tábor Kladivář Tomáš Rys k němu dospěl i díky vylepšenému osobnímu rekordu o 3 metry na 49,06. Na 800m prolomila hranici 2:20 Denisa Šedivá, která svou trať zdolal za 2:19,52. Šestá byla nakonec i výškařka Lada Doležalová 162 cm. „Lada už ví jaké to e zdolat 170 cm, ale tentokrát ji nepřáli podmínky. Přesto v konkurenci světových dorosteneckých závodnic Hrubé a Pejchalové se rozhodně neztratila,“ ví své trenér výškařek, který přihlížel i devátému místu Hany Váchové a Aleny Panovské 157 cm. Alena se navíc prezentovala i v závodě oštěpařek, kde ji osobní rekord 36,40 zajistil osmé místo. Umístění v Top ten si v moravskoslezské metropoli připsali ještě dálkař Michal Novák 624 cm, a v závodě na 100m překážek Nicole Šáchová 16,30. Osobními rekordy se v Ostravě blýskli Nikola Plocová v běhu na 300m přek. 46,81 a půlkař Adam Klimeš za 2:04,85.