Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Oštěp Simony Bažantové letěl přes 41 m

Nová sezóna se kvapem blíží, a tak si táborští atleti odjeli otestovat svou formu na Velkou cenu Klatov, kde se mohli poměřit s výbornou konkurencí.

Nejlepšího výsledku dosáhla oštěpařka Simona Bažantová, která poslala své náčiní až do vzdálenosti 41,16 m a právem si připsala první sezónní vítězství. „Je ohromná škoda, že se Simonou nemůžeme počítat pro I. kolo 1. ligy ve Staré Boleslavy, protože má na stejné datum termín zkoušek. S tímto výkonem by byla hodně vysoko“, posteskl si trenér Roman Bém. Ten naopak může počítat s Denisou Šedivou, která v Klatovech startovala v závodě na 300m, kde byla časem 44,95 sedmá a na poloviční trati si vytvořila „osobák“ 21,34. Ve stejných disciplínách se představila i žákyně Tereza Kršová, jež byla v osobním rekordu na 150 m desátá (20,67) a na třístovce devátá (46,87). Vůbec špatně si na „půlce“ nevedla Klára Burgstallerová, která doběhla do cíle ve čtvrtém nejlepším čase 2:35,35. V dálce se představila Michaela Farová. Její nejdelší pokus byl 450cm.

Mezi muži se ve dvou startech představil dorostenec Pavel Poduška, který si rovněž vylepšoval osobní maxima. V závodě na 300m ho čas 38,57 katapultoval na sedmé místo. Na poloviční trati byl nakonec desátý (18,59).