Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Atletickou sezónu 2015 otevře Štafetový pohár

Atletickou sezónu na stadionu Míru otevře nová soutěž Českého atletického svazu – Štafetový pohár.

Tato soutěž se loni konala jen na úrovni krajských kol a republikového finále, ale letos se uskuteční téměř 80 okresních kol. A okres Tábor není výjimkou. I když se jedná o novou soutěž, zájem mezi školami je v řadě míst naší republiky velký.

beh2015

Základem soutěže je štafetový běh, kdy mezi sebou soutěží společné štafety čtyř děvčat a čtyř chlapců ve dvou kategoriích. První kategorie jsou žáci 1. – 3. třídy a druhá kategorie jsou žáci 4. – 5. tříd. Každá kategorie běží štafetu 8x100 m. Na závěr pak se běží štafeta 8x200 m, kde startují za každou školu dvě děvčata a dva chlapci z první i druhé kategorie. Součástí programu jsou i doplňkové disciplíny z programu Atletika pro děti.

Martin Olšan z oddělení soutěží Českého atletického svazu upřesňuje současné počty přihlášených: „Několik týdnů před začátkem okresních kol máme přihlášeno téměř 550 škol. Očekáváme, že se do okresních kol zapojí i další školy, které přihlášky nechávají na poslední chvíli. Velký zájem o soutěž se objevil v Ústeckém kraji, kde je výborně rozjetý svazový projekt Atletiky pro děti do škol a soutěže s dětmi prvního stupně jsou tam velice oblíbené. “

Patronkou soutěže je i letos mistryně světa v běhu na 800 m Ludmila Formanová. V Táboře máme již nyní přihlášeno téměř deset škol a věříme, že i další tradiční účastníci z řad základních škol se této soutěže zúčastní.

Okresní kolo Štafetového poháru se koná v pondělí 27. dubna na stadionu Míru a zájemci mají možnost se přihlásit buď na www.stafetovypohar.cz, nebo e mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Pořadatelem je atletický oddíl TJ VS Tábor ve spolupráci s AŠSK.

Těšíme se na účast i Vaší školy a přejeme krásné atletické zážitky.