Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Úspěšný vstup do sezóny 2015

V sobotu 24.1 se rozjeli halové krajské přebory a jako první vyrazilo závodit do Strahovské haly žactvo.

Výprava čítala skoro 30 atletů a i přesto, že v zimě nemají podmínky k trénování nejlepší, ukázali, že se s nimi musí počítat.

Závod začal hladkými sprinty a postup do finále si zajistila Eliška Reindlová (9,45), která později ve finále zvítězila a Ingrid Machová (5. místo). Za mladší žákyně ve finále bojovala Pavla Basíková(8.82) a získala 5. místo. Mezi mladšími žáky jsme zastoupení ve finále neměli, ale starší žáky skvěle reprezentoval Tomáš Němejc a za čas 7,33 si vezl stříbrnou medaili. Jeho výkon patřil k nejlepším táborským výkonům.

Nad překážkami mezi staršími žákyněmi nemá poslední dobou Eliška Reindlvá přemožitelku a tak si druhou zlatou medaili odvezla za nový osobní rekord 9,41. Na stupních vítězů jí doprovodila Andrea Bělohlavová za výkon 9.83, třetí nejlepší výkon nad překážky patřil oddílové kolegyni Michaele Farové 9.98. Ta ale v této disciplíně startovala mimo soutěž.

Ještě jednu medaili získali táborští atleti na běhu přes překážky a to mladší žák Lukáš Pěknic v novém osobním rekordu 11,08.

Technické disciplíny se rozjely naplno, ve skoku dalekém starších žákyň byla Michaela Farová třetí (477), mladší tréninková kolegyně Pavla Basíková(458) získala mezi mladšími žákyněmi zlato. Ve vedlejším výškařském sektoru Klára Málková vyskákala bronz. Tomáš Němejc si tentokrát vybojoval zlato za výkon 161cm.

Koulařský sektor mezi staršími žákyněmi si táborské atletky podmanili. První Tereza Štorchová si vytvořila nový osobní rekord (11,63), i třetí Michaela Farová pokořila své dosavadní maximum (10,16), za zmínku stojí ještě čtvrté místo Andrey Bělohlavové a rovněž s osobním rekordem (9,87).

V běhu na 1500m Klára Burgstallerová vybojovala stříbrnou medaili za čas 5:13,58. Pro stejný cenný kov  si v běhu na 800m doběhl Vojtěch Kulhavý.

Poslední sprinterskou disciplínou byl běh na 150m. Eliška Reindlová časem 20,59 zvítězila a získala tak individuální hattrick. Na stupně vítězů spolu s ní vystoupila i Tereza Kršová (21,40). Výbornou formu potvrdil Tomáš Němejc, který ve výborném osobním rekordu 17,74 si doběhl pro druhou sprinterskou stříbrnou medaili.

Celý soutěžní program zakončily štafety 4x200m, v nichž i táborské barvy měly své zastoupení v kategorii žákyň. Táborská štafeta se od začátku ujala vedení a s výrazným náskokem doběhla do cíle pro zlaté medaile v čase 1:57,42. Štafeta běžela ve složení Eliška Reindlová, Michaela Farová, Tereza Kršová a Andrea Bělohlavová.

Pro všechny závodníky a trenéry jsou do začínající sezóny dobrým signálem jak získané medaile, tak hlavně 36 nových osobních rekordů, které si táborští závodníci při sobotním krajském přeboru překonali. Nyní se budeme těšit na další vystoupení táborských závodníků při KP mužů a žen. Ten se bude konat opět ve strahovské hale tuto sobotu 31. ledna.