Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Fantastický úspěch starších žákyň na MČR družstev

 

Družstvo táborských starších žákyň získalo v sobotu 4. října v Jablonci nad Nisou úžasné druhé místo.

Postup si zajistily druhým místem na mistrovství Čech, z kterého postupovala i vítězná Slavie. A právě ona byla jediným přemožitelem našich děvčat. V jablonci se sešlo 10 družstev z dalších soutěží a konkurence byla velká.

Vše začalo společnou snídaní, bojovým pomalováním a dobrou náladou ze sluníčka, které panovalo nad stadionem.

Jako první se rozjela soutěž v chůzi, skoku o tyči a oštěp. V chůzi se poprvé v životě postavila na start Jana Svobodová, která po pár tréninkách měla za úkol se udržet a zkusit nějaký ten bodík získat. První překvapení byla na světě, nejen, že se udržela, ale vybojovala 6. místo a pěkných 5 bodů.

Zároveň probíhal oštěp, kde se Tereza Štorchová a Alena Panovská zasloužily o další 12bodů. Děvčata v tyči nebodovala, ale obě skočili osobní rekord 204cm. Bohužel tato disciplína měla pro naše barvy hořký konec v podobě poraněných vazů a následně sádry Lucky Novákové i tak si společně s Kristýnou Krausovou zaslouží gratulaci.

Kolotoč disciplín se rozjel naplno. V rozběhách na 60m si Adéla Záhorová zajistila hladký postup a v pozdějším finále získala za druhé místo 9 bodů. Adélka ještě odbíhala na dálku, kde zvítězila za výkon 553cm. Fantastický běh na 800m Denisy Šedivé v osobním rekordu 2:20,75 znamenal první místo a plný počet bodů.

Na 100m překážek se postavila Eliška Reindlová, pro kterou byla hlavní disciplína 200m překážek, ale ani na krátkých plotech se neztratila a vybojovala 3 body. Na těch delších pak společně s Erikou Kofroňovou a Eliškou Sukovou přinesly 13bodů.

Výškařský sektor patřil táborským barvám, zde Hana Váchová, Lada Doležalová, Alena Panovská a Simona Strouhalová vyskákali 20,5. Vedle jejich sektoru závodila Tereza Štorchová v disku a vítězně, později ještě přidala v kouli 1 bod.

V běhu na 150m jsme měli jen jednu zástupkyni a to Adélu Záhorovou, ta se letos postavila na start této disciplíny poprvé a byla zařazena do posledního běhu. Neměla tak šanci srovnat síly s těmi nejlepšími v prvním běhu, i tak za svůj boj přinesla dva bodíky.

Běh na nejdelší trať vždy zvedne všechny kamarádky Klárky Burgstallerové. Její stále se zlepšující časy a velké nasazení strhne ve velké fandění. Ještě mladší žákyně dokáže bojovat s děvčaty o 2 roky starší a porážet je. Výsledkem bylo 5. místo a osobní rekord 5:10,48.

Na pořadu už byly jen štafety. Bylo jasné, že právě závěrečné disciplíny budou rozhodující. Nervozita vzrůstala.

Děvčata to, ale zvládla perfektně. Štafeta na 4x60m ,,A“ Kofroňová, Reindlová, Bělohlavová, Farová  a  ,,B“ Šedivá, Machová, Kršová, Suková přinesli do součtu 10bodů. K tomu přidala,,áčková“ štafeta na 4x300m Šedivá, Plocová, Panovská a Kršová ještě 6 bodů. 

 

A bylo rozhodnuto, konečných 124,5 bodů znamenalo výstup na vysněnou bednu, medaile na krku pohár a hlavně spousta úsměvů, radosti i slziček.

Co dodat, prostě gratulujeme!!!!!! 

Gratulace a poděkování patří jak trenérům děvčat, tak vedoucí družstva Šárce Chládkové :-)

 

 

IMG 5839 2