Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Osobák zajistil Bažantové při MČR 8. místo

Dalším z vrcholů atletů Vodních staveb Tábor bylo na sklonku prázdnin mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, které letos hostil stadion Střelnice v Jablonci nad Nisou.

Asi největší naděje na zisk cenného kovu se určitě dávaly výškařkám. Zuzka Vojtěchová, která si krátce před MČR vylepšila osobní rekord na 170 cm, se právem řadila mezi favoritky. To samé platí i o stříbrné medailistce z juniorského šampionátu Adrianě Zykánové. Obě se nakonec prezentovaly shodným zápisem, který se zastavil na výšce 160 cm, a to stačilo „pouze“ na dělené šesté místo. O stupínek lepšího výsledku dosáhl jejich mužský kolega Miroslav Hrubý, jemuž stačilo k pátému místu 190 cm.

Velmi vyrovnané bylo klání oštěpařek, kde táborské barvy hájila Simona Bažantová. Její sezónní osobní rekord 40,94 m ji vynesl na osmé místo. V mužské kategorii se představil Michal Černý, ovšem výkonem 47,87 m bude jistě chtít na Jablonec rychle zapomenout. To samé platí i u dálkařky Moniky Maškové, která se marně snažila srovnat na odraze. Důkazem toho je i její nejlepší zapsaný výkon 308 cm. Její parťačka Denisa Chládková skončila jedenáctá za 535 cm a jen centimetry ji dělily od finálové osmičky. Jediným zástupcem v běžeckých disciplínách byl Michal Křiklán, jenž ve svém rozběhu na 400 m doběhl čtvrtý a výkon 50,54 ho nakonec zařadil na velmi dobré dvanácté místo.