Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Na MČR v Ostravě byly vidět i táborské barvy

První srpnový víkend měli v kalendáři zaškrtnutý atleti, kteří se chtěli porvat o medaile z mistrovství ČR, jež se konalo v Ostravě. Mezi republikovou elitou nechyběla ani výprava TJ VS Tábor.

Nejlepší umístění na severu Moravy zaznamenal výškař Miroslav Hrubý, který sice tentokrát nezdolal dvoumetrovou hranici, ale výkon 197 cm mu zajistil šestou příčku. Hned dvakrát se měl možnost v Ostravě představit vrhač Václav Toman. V hodu kladivem ovšem zůstal trošičku dlužen své pověsti a obsadil deváté místo výkonem 48,99 m. V kouli se naopak musel vypořádat s velice tvrdou konkurencí. Nad výkonem 13,54 m a celkovým desátým místem určitě vládne spokojenost. V běhu na 400m se do závodu nominoval Michal Křiklán, jenž ve hvězdně obsazeném rozběhu skončil pátý (celkově 11. místo) s výborným časem 49,93 s.

V ženských kategoriích se největší pozornost příznivců táborské atletiky upínala do trojskokanského sektoru, kde se představily hned tři závodnice VS. Velmi dobrou formou se prezentovala Zdeňka Pražáková, která vybojovala konečné sedmé místo výkonem 12,06 m.  Kateřina Kašparová (11,45) skončila na třináctém místě, Karolína Černá (11,14) ještě o stupínek níže. Je ovšem nutno podotknout, že obě svěřenkyně trenéra Jiřího Smetany měli sezónní vrchol již o měsíc dříve. V hodu oštěpem se ještě představila Simona Bažantová, která výkonem 38,96 m brala jedenácté místo.