Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Oštěpař Černý zářil i v reprezentačním dresu

Při nedávném mistrovství České republiky v Třinci si tři atleti TJ VS Tábor vysloužili svými skvělými výkony pozvánku do reprezentačního týmu.

Novopečený dorostenecký mistr republiky, oštěpař Michal Černý (trenéři Jiří Kadlec a Tomáš Mráček), se zúčastnil se stejně starými kolegy atletického klání v Budapešti, kde mu byli za soupeře závodníci z Maďarska a Slovenska. Táborský borec si po celou jarní část sezony udržoval nadstandardní formu a nejinak tomu bylo i v maďarské metropoli. Své náčiní tam poslal do vzdálenosti 60,67 metrů, což mu zajistilo fantastické druhé místo a národnímu týmu tak dopomohl k přesvědčivému vítězství.

Mezi juniorkami si právo vzít na sebe dres se „lvíčkem na prsou“ vybojovaly trojskokanka Kateřina Kašparová (trenér Jiří Smetana) a výškařka Adriana Zykánová (trenéři Iva Straková a Iva Straková). Obě dvě bojovaly za svou zemi ve Slovenj Gradci ve Slovinsku při mezistátním utkání mezi ČR – Slovinskem – Chorvatskem – Maďarskem – Slovenskem. Kateřina Kašparová se představila skokem přes dvanáct metrů (12,09), což ji stačilo na konečné šesté místo. Adriana Zykánová skončila sedmá (160). Česká republika i díky výkonům táborských atletek bezpečně zvítězila o téměř čtyřicet bodů.

IMG 0814 2

Kateřina Kašparová a Adriana Zykánová v reprezentačním dresu při mezistátním utkání do 19 let