Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Mladší žákyně Eliška Suková v mezikrajových závodech dvakrát na stupních vítězů

Mladší žactvo mělo na závěr jarní části sezóny na programu mezikrajové utkání družstev, které se uskutečnilo v Kolíně a celkem početné zastoupení v týmu Jihočeského kraje vyslala i táborská atletika.

Velmi dobrou formu z posledních závodů si udržela Eliška Suková, jež v závodě na 60m překážek skončila druhá (10,00). Výtečně si vedla i v dálce, kde několikrát neúspěšně atakovala pětimetrovou vzdálenost. Výkon 494 cm ji nakonec vynesl na třetí místo.

Zbylí reprezentanti táborského oddílu již na bednu nevystoupali, přesto si vedli celkem slušně. Páté místo ve výšce vybojovala Klára Málková (140), o příčku níže dokončily své vystoupení Klára Burgstallerová na 600m (1:49,15) a Tereza Kršová na 60m (8,46). Kršová dokázala bodovat i v běhu na 300m, kde byla osmá (46,46), devátá byla na stejné trati Pavla Basíková (47,44). Do statistik se zapsala ještě Ingrid Machová, která společně s Terezou Kršovou byla součástí smíšené štafety na 8x100m. Ta závod dokončila na čtvrtém místě (1:50,88).

Mezi chlapci se nejvíce čekalo od dvojice Marek Mazaný a Václav Smetana. Prvně jmenovaný získal nakonec v kouli šesté místo (9,80). Stejné umístění, ovšem ve skoku vysokém,bral i Smetana (140). Tým jihočeského kraje reprezentovali ještě Vojtěch Kratochvíl a Adam Cabadaj. Ani jeden z nich ale nebodoval.