Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Výškařka Doležalová vítězkou mezikrajového utkání staršího žactva

To nejlepší, co může republikové starší žactvo v atletice nabídnout, bylo k vidění ve Vlašimi, kde se uskutečnilo mezikrajové utkání smíšených družstev. Plnohodnotnou součástí týmu Jihočeského kraje bylo i sedm závodníků TJ VS Tábor.

Do každé disciplíny mohlo trenérské seskupení, do kterého se právem řadila i táborská Šárka Chládková, postavit až dva závodníky. Největší radost jim tak určitě udělala dvojice výškařek z táborského oddílu. Lada Doležalová si s konkurencí poradila ze všech nejlépe a zvítězila s výkonem 166 cm. Hned za ní na druhém místě umístila Hana Váchová (161). Hned do dvou disciplín byla nominována Tereza Štorchová a vedla si rovněž skvěle. Na stupně vítězů vystoupala v hodu oštěpem, kde skončila třetí (36,15). V disku předvedla z celého startovního pole sedmý nejdelší výkon (28,65). Na důležité bodované příčky se probojovali i ostatní atleti Vodních staveb. Eliška Reindlová skončila na 100m překážek osmá (15,63)a navíc dopomohla, společně s Michaelou Farovou (12. místo v dálce – 487), štafetě na 4x60m k pátému místu (31,60). Denisa Šedivá se slušně prezentovala v běhu na 600m, kde byla devátá (1:45,26). Jediným táborským reprezentantem v jihočeském dresu mezi chlapci byl Václav Hron, jehož výkon v kouli stačil na desáté místo (12,18).

Jihočeští atleti v kategorii starších žáků si z mezikrajového utkání smíšených družstev nakonec odvezli velmi dobrou bronzovou medaili se ziskem 150 bodů.