Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Mladší žákyně míří za obhajobou titulu

Atletické mladší žactvo si zajelo otestovat formu do Nové Včelnice, kde se v neděli 18. května konalo 1. Kolo krajského přeboru družstev.

Velmi dobrými výkony se v Nové Včelnici prezentovala zejména početná sestava atletek táborského oddílu, které by neměly mít vážnější problémy s obhajobou loňského prvenství v krajském přeboru. 1. kolo tak ovládly s obrovským náskokem před domácím týmem. Některé závodnice TJ VS Tábor mají sice zkušenosti například i z loňského mistrovství ČR starších žákyň, přesto nemohla být ani řeč o podcenění krajských závodů. Proto se trenérka Šárka Chládková mohla těšit ze spousty kvalitních výkonů.

Z prvních míst a jedenáctibodového přídělu se mohly radovat Ingrid Machová na 60 m (8,80), Tereza Kršová  na 300 m (47,76) a v dálce (431), Eliška Suková na 60 m překážek (10,18), Adéla Škrdletová v kouli (9,66) a Klára Málková ve výšce (143). Pouze ve třech disciplínách nefigurovaly děvčata na prvním místě. V závodě na 800 m byla Klára Burgstallerová druhá (2:43,10), stejně jako štafeta na 4X60 m ve složení Klára Burgstallerová, Ingrid Machová, Lenka Moravcová, Klára Málková (36,41). V hodu kriketovým míčkem nebodoval nikdo.

Velmi vyrovnaná byla soutěž mladších žáků, kde se závodníci táborského oddílu rozhodně nehráli druhé housle. Pouze 10,5 bodu je dělilo od prvního místa. Vítězstvím k tomu přispěl Václav Smetana ve skoku vysokém (140) nebo Marek Mazaný v kouli (9,60).

Atletický program je v těchto dnech tradičně hodně nabitý, a tak na další skvělé výkony mladších žáků nebudeme čekat dlouho. 2. kolo se totiž koná již 1. června a pořadatelem bude Písek.