Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Přípravka zahájila soutěž družstev 4. místem

 

V neděli se rozběhla soutěž družstev také atletické přípravce, která cestovala k prvnímu kolu krajského přeboru do Českých Budějovic. Pořadatelem byl oddíl SK Čtyři Dvory.

Závody silně poznamenalo počasí. Za prakticky stálého deště se z táborských závodníků nejlépe prosadila Ema Křížková, která dokázala vyhrát běh na 50 m překážek časem 9,27 s a v dálce brala za výkon 391 cm 2. místo. Ema ještě přispěla ke skvělé podívané při štafetovém závodě na 8 x 100 m, jež výborně rozběhla a položila základ k přesvědčivému vítězství.

Roli lídra, stejně jako Křížková, ovšem v chlapecké kategorii, vzal na svá bedra Kryštof Selnar, který jen těsně prohrál boj s časem v závodě na 600m (2. místo) a v nejkratším sprintu pobral celkově 8 bodů za 3. místo. Také Kryštof byl nedílnou součástí úspěšné štafetové sestavy.

Ani ostatní atleti TJ VS Tábor nezaháleli a snažili se plnit oddílovou kasu potřebnými body. Za zmínku určitě stojí 3. místo Kateřiny Kulhánkové v hodu plným míčem nebo 4. místo Davida Langmüllera v dálce, 5. místa Vojtěcha Rodra a Barbory Hesové v závodě na 600m. Bodovaly ještě Michaela Plešáková, Tereza Hodinová a Lucie Šiková.

Přesto se táborská přípravka, která obhajuje loňské vítězství, nakonec musela spokojit pouze se čtvrtým místem, s celkovým počtem 97 bodů. Šance na lepší celkové umístění přijde 8. 6., kdy bude na řadě 2. kolo krajského přeboru družstev a bude ho hostit táborský stadion Míru.

Autor: Michal Plešák