Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Ohlédnutí "Klokanek" za halovou sezónou

 

V letošní atletické halové sezóně přivezly skokanky  pět cenných kovů  z mistrovství ČR. Klokankám se  sice nepodařilo získat zlatou medaili, ale měly k nim často velmi blízko a to je velký úspěch  celé skupiny.

V žákyních vedla v dálce Adéla Záhorová až do posledních pokusů, kdy byla odsunuta na stříbrnou medaili. Skočila výborných  545cm. Mezi tím měla ještě rozběh a finále na 60m, kde získala bronzovou medaili časem 7,98 sec. Oba výkony Adély jsou osobní rekordy v hale a to i přes to, že se jí v průběhu sezóny příliš nedařilo.

Na témže mistrovství v jablonecké hale excelovala výškařka Hana Váchová. Celou halovou sezónu si   vylepšovala osobáky.  V Jablonci skákala všechny výšky na první pokus a to i nové osobáky na 164cm a 166cm.  Hana vedla až do posledního pokusu favoritky Novotné, která nakonec 168cm skočila. Přesto je stříbro  zatím největší úspěch talentované výškařky.

Týden před mistrovstvím žactva se konalo v pražské hale Olymp mistrovství ČR juniorské a dorostenecké kategorie.  Obě táborské  juniorské trojskokanky Karolína Černá a Katka Kašparová se celou soutěž přetahovaly o stříbrnou medaili. V závěrečných pokusech si  Karolína vytvořila halový osobák  11,87cm a brala stříbro. Katka byla  výkonem 11,81 cm bronzová.

Nejzkušenější trojskokanka  týmu klokanek  je Zdeňka Pražáková, která si v loňské hale na MČR žen vyskákala skvělý   bronz. Zdeňka měla v průběhu i letní sezóny řadu zdravotních potíží. Na rozhodujících závodech halové sezóny opět  dokázala, že patří ke špičce českého ženského trojskoku a výkonem 12,46 cm byla těsně čtvrtá. Škoda jen velmi dlouhého skoku v pátém pokusu, kdy Zdeňka jen velmi těsně přešlápla.

Chtěl bych touto cestou poděkovat jak moje svěřenkyně vzorně  reprezentují táborskou atletiku. Problematiku velmi náročné disciplíny konzultuji se svým bývalým trenérem z Olympu Vladimírem Rážem. Příkladná je i součinnost s trenéry výšky Romanem, Bémem a Ivkou Strakovou. Velká spokojenost je  v týmu  i se spoluprací s fyzioterapeutem panem Tomášem Hanušem, který řeší případné bolístky a dík patří i vedení oddílu VS Tábor za vytváření dobrých tréninkových podmínek. Obětavě vypomáhají rodiče při zajišťování dopravy na tréninky a závody.  

Za všechny klokanky zdraví trenér Jiří Smetana.