Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Čtyři medaile ze žákovského mistrovství ČR

Skupinová

 

Na konci halové sezony se už tradičně představuje žactvo na mistrovství České republiky v Jablonci nad Nisou. Na to letošní, které se konalo 1.3 – 2. 3., odjela závodit po dlouhé době velká skupina atletů a atletek.  Jejich vystoupení bylo velice úspěšné.

Pro některé závodníky to byla republiková premiéra a prvním rokem závody mezi staršími. To platilo hned u první disciplíny v běhu na 60m překážek. Tam se představila Eliška Reindlová (trenérka Šárka Chládková) a svou premiéru zvládla dobře a čas 9,63 je její druhý nejlepší v letošní sezoně. Stačil na 14. místo.

 Rozběhy na 60m přinesli radost i trochu zklamání. Zatím co Adéla Záhorová si zajistila přímí postup do finále, Tomáš Němejc (trenérka Petra Kuželková) čekal, jestli jeho osobní rekord 7,50 bude stačit na postup časem. Nakonec mu utekl postup o dvě tisíciny vteřiny, což znamenalo celkové 9. místo.  Ve finále starších žákyň pak získala Adéla Záhorová (trenér Jiří Smetana) třetí místo a první medaili pro táborské barvy. V zápětí vyskákala ještě stříbrnou medaili ve skoku dalekém za výkon 545cm. V dálce se představila ještě oddílová kolegyně Michaela Farová (trenérka Šárka Chládková), která bojovala hlavně s horečkou. Skok dlouhý 487cm je její druhý nejlepší letošní výkon. Bohužel na osmičlenné finále to nestačilo a skončila na 9. místě. I tak se dá hodnotit její vystoupení jako velice úspěšný.

 Před dálkařkami na svou premiéru vyběhla ještě mladší žákyně, a tak nejmladší členka táborské výpravy, Klára Burgstallerová (trenéři Šárka Chládková a David Bor). V běhu na 1500m si udělala velký osobní rekord 5:17,13 a skončila na výborném 9. místě. Její  běžecký kolega Adam Klimeš (trenéři Šárka Chládková a David Bor) si v běhu na 800m doběhl pro postup do finále v novém osobním rekordu 2:15,35 , které ho čekalo v neděli. V něm si Adam po dobrém výkonu finišoval pro nečekané 6. místo.

Neděle začala skokem vysokým děvčat. Naše barvy zastupovaly Hana Váchová a Lada Doležalová.

Obě předvedly krásné výkony a osobní rekordy. Lada (trenér Roman Bém) si za výkon 158 cm připsala nepopulární 4. místo, Hana pak dlouho bojovala dokonce o zlato. Nakonec po skvělém novém osobním rekordu 166 cm svěřenkyně Jiřího Smetany a Romana Béma získala svoji první republikovou medaili za druhé místo.

Jako poslední se představily koulařky Tereza Štorchová a Ema Ševčíková. Ema se vrhu koulí nevěnuje naplno je to její doplňková disciplína. Její výkon 9,48 stačil na 14. místo, ale už její účast na MČR byla velkým úspěchem. To Tereza (trenéři Šárka Chládková a Ctibor Cabadaj) už druhým rokem sbírá nejen zkušenosti, ale i úspěchy ve vrhačských disciplínách. Potvrdila to vynikajícím výkonem 11,50 m, který je jejím osobním rekordem (zlepšení téměř o jeden metr!) a kterým si vyházela 3. místo.

Všem atletům, atletkám a jejich trenérům gratulujeme za výkony a děkujeme za vzornou reprezentaci táborské atletiky. Věříme, že toto vystoupení je velkým příslibem do budoucna. Vyrůstá zde nová generace, která může navázat na úspěchy starších kolegů a kolegyň.