Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Adriana Zykánová vyskákala na MČR stříbro

Táborské výškařky Adriana Zykánová a Zuzka Vojtěchová měly opět ambice na přední   umístění na MČR. Zuzka skočila už 4.1. v německém Essingu halový osobák 167cm a od té doby už nezávodila. Adína měla v letošní hale na všech čtyřech závodech pokusy o osobní rekord (166cm) , který  překonala na 167cm.

V samotném závodu se u Zuzky projevil téměř dvouměsíční výpadek pravidelného trénování a  závodní absence, ale  i tak se umístila na pěkném sedmém místě výkonem 161cm. Jako loňská dorostenka byla Zuzka stříbrná.

Adína Zykánová byla na halovou republiku až neskutečně motivovaná a  příkladně  připravovaná její hlavní trenérkou Ivou Strakovou a dále Romanem Bémem a Jirkou Smetanou. Všechny pokusy v soutěži skákala Adína velmi jistě na první pokus a to i osobní rekord 168cm a v soutěži vedla spolu s favoritkou Hartigovou .  Výšku 171cm už žádná skokana ve třech pokusech nezdolala a tak se rozeskakovaly ve čtvrtých pokusech, kde zkušenější brněnská Hartigová (os.r. 177cm) výšku zdolala. Adína již tak šťastna z umístění a osobáku další vysněnou výšku zatím nezdolala.  

Medaile skokankám v hale Olympu předávala jedna z nejlepších výškařek v republikové historii (os.r. 198cm), dvojnásobná olympionička, táborská trenérka Iva Straková.