Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Úspěšné žactvo

 

V sobotu 8. 2. se  v Praze na Stahově konal přebor Jihočeského kraje mladšího a staršího žactva v hale.

I přesto, že byly jarní prázdniny, sešlo se více než 40 atletů a atletek, kteří odjeli bojovat o medaile, osobní rekordy a limity na MČR žactva, které se bude konat na začátku března v Jablonci nad Nisou.

Na všech, kteří se postavili na start své disciplíny, bylo vidět veliké snažení a chuť po dlouhé zimní pauze závodit. Za jejich snažení byla odměna 37 medailí, spousta osobáků, zkušeností a určitě, i u některých, naděje na start na MČR.

Závodit se začalo na 60m a hned na první disciplíně byly táborské barvy vidět. Za starší žactvo vybojovala Adéla Záhorová zlato (8,09). Na stupně vítězů ji doplnila na třetím místě Michaela Černá (8,38). Tomáš Němejc se prosadil mezi staršími žáky a za výkon 7,87 vybojoval stříbrnou medaili.

Mladší žákyně nezaostaly za svými staršími kamarády. Ingrid Machová (8.64) zvítězila a Pavla Basíková (9,02) skončila na třetím místě. Škoda diskvalifikace Terezy Kršové, která neudržela nervy na startu. To už se jí ale povedlo v běhu na 150m , které s přehledem vyhrála za 20,99 s velkým náskokem před druhou Ingrid Machovou (21,72). Na této trati byla starší žákyně Michaela Černá (20,41) druhá před Adélou Záhorovou (20,46). Na běhu na 300m bral Ondra Kočvara stříbro a Alena Panovská bronz.

Ještě jeden sprinterský běh se chystal a to 60mpřekážek. Ten patřil k těm nejúspěšnějších. Starší žákyně ovládly tuto trat. Eliška Reindlová (9,54), Erika Kofroňová (9,88), Ema Ševčíková (9,91) zaběhly v osobních rekordech a brali celou sadu medaili. V mladších žákyních vyhrála Eliška Suková (10,13). Pro druhou stříbrnou medaili si pak doběhl Tomáš Němejc za 9,25s.

Dlouhé tratě jsou dost neoblíbené a málo obsazované, ale tentokráte se táborská atletika může pochlubit prvním místem staršího žáka na 1500m Jakuba Hese, prvním místem Adama Klimeše na 800m a druhým místem Normana Ammera v běhu na 800m mladších žáků. Klára Burgstallerová (5:30,39) a Denisa Šedivá (5:32,82) bojovaly na 1500m jen o čas a obě se mohly v cíli radovat z nových osobních rekordů.

Skokanské disciplíny jsou už tradičně velkou silou táborských atletů. Adéla Záhorová (501cm) vyhrála svou kategorii a na stupně vítězů jí doprovodily druhá Michaela Farová (500cm) a třetí Hana Váchová (481cm). Mladší kolegyně Eliška Suková (479cm) vyhrála před Terezou Kršovou (452cm). V dálce mezi staršími žáky získal bronz Ondra Kočvara (529cm).

Ve výšce zvítězila Hana Váchová v novém osobním rekordu (161cm), stříbrná příčka patří Ladě Doležalové (156cm) a bronzová Ivě Šiškové (151cm). Mladší žákyně nezaostaly a tak se z vítězství radovala Klára Málková, když překonala 145cm. Eliška Suková překonala 130cm a obsadila 2. místo. Jan Hes mezi staršími žáky překonal 160 cm a o pět centimetrů si vylepšil osobní rekord. Mimo soutěž skákající Adriana Zykánová se rovněž dočkala vylepšení osobního maxima, které má nyní hodnotu 167 cm.

Vrhačské disciplíny jsou v hale zastoupené jen vrhem koulí. Ani tam táborské barvy nezůstaly bez medaile. Adéla Šrdletová  vybojovala 2. místo v mladších žákyních, Václav Hron pak mezi staršími žáky obsadil 3. místo. První dvě místa mezi staršími žákyněmi patřily táborským závodnicím. Z vítězství a premiérového pokoření desetimetrové hranice se radovala Ema Ševčíková, stříbro pak získala Lada Doležalová, pro kterou je vrh koulí rovněž doplňkovou disciplínou.

Celý dlouhý maraton atletických disciplín zakončily štafety 4x200m. Byla to pověstná tečka pro naše závodníky. Jak mezi žákyněmi, tak i mezi žáky byly táborské štafety nejrychlejší a právem získaly zlaté medaile. Gratulace patří jak osmi štafetářům ve složení: Kofroňová, Reindlová, Suková, Černá, Němejc, Kočvara, Klimeš, Mužík, tak i všem trenérům, kteří se podíleli na přípravě táborských závodníků.

Děkujeme všem medailistům, ale ne jen jim, za vzornou reprezentaci svého klubu. Budeme se těšit na další úspěšné počínání táborských závodníků a závodnic v této sezóně.

 

celková