Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Táborská výprava na republikovém krosu

Do Horažďovic se sjeli po loňském úspěšném republikovém šampionátu běžci k letošnímu MČR v krosu. Letošní výprava táborských byla daleko větší. Na start se postavili čtyři táborští běžci, k tomu je potřeba připočítat i našeho odchovance Ondru Chudého, který se do Tábora vrací z pražského USK. Nemoc znemožnila start Nikole Plocové a Míše Farové. 

Nejlepšího umístění tak z táborských dosáhla Klára Burgstallerová v kategorii mladších žákyň, když přes pomalejší začátek dokázala v závěru závodu výrazně zrychlit a v konkurenci o rok starších běžkyň doběhla do cíle na skvělém 14. místě. Spolu s ní stála na startu i její oddílová kolegyně Eliška Reindlová, pro kterou byl závod kvalitním testem pro letní vícebojařskou soutěž. Eliška doběhla na solidním 29. místě.

V kategorii dorostenek startovala ZUzana Novotná a čekala na ní tříkilometrová trať. Zuzka jí zvládla velice dobře a do cíle doběhla na 15. místě, čímž si o pět příšek polepšila ve srovnání s loňským rokem.

V kategorii starších žáků byl na startu Adam Klimeš. Pro Adama to byla republiková premiéra a s o rok staršími soupeři svedl vyrovnaný boj. Dokázal si dobře rozvrhnout síly a v průběhu závodu se držel ve středu startovního pole. Ve výsledcíh mu patří tak konečné 30. místo.

Již zmíněný Ondra Chudý startoval mezi muži mílaři a na trati necelých čtyř kilometrů doběhl mezi padesátkou startujících na výborném 20. místě.

Všem našim závodníkům a závodnicím gratulujeme a budeme se těšit na jejich běžecké výkony v letní části sezóny.