Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Osobák a bronzová placka pro Zdeňku Pražákovou

 V pražské Stromovce se ve dnech 16. a 17. února 2013 odehrál republikový šampionát mužů a žen. Hned první den se táborským barvám vydařil. Výraznou stopu zanechali v písku trojskokanského sektoru.

Třetí místo ve trojskoku žen obsadila Zdeňka Pražáková. Svěřenkyně jihočeského krajského rekordmana v trojskoku, Jiřího Smetany, marně několik sezón dobývala dvanáctimetrovou hranici. Ve finále Mistrovství České republiky se to táborské atletce povedlo hned několikrát. Nejdelší pokus měřil 12,51 m a znamenal cennou bronzovou medaili. Po bronzu Kateřiny Rajmové z roku 2011, se tak Zdeňka stala další táborskou závodnicí, která vybojovala pro táborské barvy medailové umístění na MČR dospělých.

Mladé táborské naděje v trojskoku, které se taktéž probojovaly na halový šampionát dospělých, nezklamaly. Kateřina Kašparová obsadila osmé místo s výkonem 11,82m a za skok dlouhý 11,59m vybojovala desáté místo Karolína Černá. Obě závodnice jsou taktéž pod vedením Jiřího Smetany, který tak má zajímavé výchozí výsledky svých svěřenkyň do blížící se venkovní sezonou.

První den závodů se také představil Michal Křiklán. Na 400m se v silné konkurenci do finále probojovat nedokázal, ale zaběhl si nový osobní rekord a s časem 51,14s obsadil šestnáctou příčku.

 

-Vojtěch Novotný-

Zdeňka