Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Paralympionička Lenka Zahradníková a její splněný sen! Dostane speciální dvojkolo

Je krásné, když se sny stávají skutečností. A jeden takový sen se v sobotu 27. října 2012 v klubu La Fuente v Dejvicích opravdu dočká svého naplnění. Nevidomá plavkyně, atletka a česká reprezentantka na paralympiádě Lenka Zahradníková převezme nové dvojkolo, které sestavil Jiří Bareš ve spolupráci s cykloservisem Atombike. Unikátní dvojkolo se stavělo na zakázku a bylo financováno z veřejné sbírky, kterou uspořádal profesionální triatlonista a patron seriálu dětských závodů Albert Triatlon Tour Tomáš Slavata.

V březnu proběhla celorepubliková sbírka, kterou zajistil Tomáš Slavata. Ten se postaral o zadání zakázky, když společně s Lenkou Zahradníkovou zavítal k panu Barešovi. Ten jako odborník vyrobil rám, který je přizpůsoben na míru postižené sportovkyni. Stavba rámu se kvůli operaci pana Bareše protáhla, ale přesto byl jedinečný díl koncem července hotov a následovala obtížnější věc. Objednat z Německa speciální silniční sadu pro Tandemové kolo, která je exkluzivní tím, že to je novinka až na rok 2013 stejně jako speciální úprava na kotoučové brzdy. Vyplétala se také kola, která unesou potřebnou váhu dvou lidí.

Kolo bylo hotové těsně před olympiádou, ale z důvodu přípravy a spěchu před odletem Lenky Zahradníkové se tahouni této akce rozhodli počkat s předáním tak, aby u toho mohli být všichni, co přispěli.

„Dohromady se vybralo 68 tisíc korun a to během čtrnácti dnů, což bylo úžasné a velký dík patří všem, co přispěli. Rád bych je tímto všechny pozval na slavnostní předání kola. Aby nezůstalo pouze u finanční transakce, ale aby dobří lidé dokázali také věnovat svůj čas člověku, který si to zaslouží za svou sílu, s kterou bojuje ve svém životě,“ zve Tomáš Slavata na poslední říjnovou sobotu do pražského klubu La Fuente v Dejvicích.

Pro všechny, kteří přispěli, bude na slavnostním předání připraveno pohoštění. „Věřím, že dorazí co nejvíce lidí, kteří pomohli dobré věci včetně zástupců Českého Klubu Fair play jako Helena Suková či Květa Jeriová Pecková, kteří přispěli částkou 10 tisíc korun,“ pokračoval Slavata a na závěr připojil i jmenný seznam těch, co Lence Zahradníkové pomohli.

„Jana Hokeová, Kateřina Jadrná, Jan Hlávka, Český Olympijský výbor, TRI Sport Team, Ing. Jan Pavlíček, VELLA s. r. o., Markéta Vránová, Andrea Fojtíková, Simona Lanská, Kateřina Krausová, Ing. Radim Hašek, Miroslav Michálek, Irena Ondráčková, Pavlína Ohman, Marina Hejtíková, Ondřej Husák, Markéta Košková, Daniela Rutnerová, Jan Stach, Martin Dvořák, Portula, a.s., Tomáš Travník, Gabriela Hejtiková, Petra Jiránková, Jaroslav Starosta, Tereza Kramplová, Pavla Fabiánová, Tomáš Slavata, Monika Cicmancová, Martin Jáhn a Petr Vabroušek…. To jsou ti, kterým já jménem svým i jménem Lenky moc děkuji.“