Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Dorostenky vybojovaly fantastické stříbro z republiky

Před týdnem si družstvo táborských dorostenek vybojovalo v Pardubicích na Mistrovství Čech druhým místem postup do Mistrovství České republiky družstev dorostenek, které hostil o víkendu Jablonec nad Nisou. Výprava 16 závodnic vstupovala do bojů proti vyhlášeným klubům z Plzně, Slavie Praha či domácího Jablonce nad Nisou se snahou o co nejlepší umístění. Medaile všech byla spíše tajným přáním.

Ovšem od prvních disciplín družstvo nasadilo ohromnou bojovnost a snahu se poprat o každý bod. Ačkoliv na závěr sezóny už některé závodnice bojovaly nejen se soupeřkami, ale i s drobnými zdravotními handicapy, dokazovaly velké nasazení a snahu pro družstvo vybojovat co nejvíce bodů.

Největší bodový zisk si připsala Kateřina Jelínková, která za dvě vítězství (koule a disk) a jedno druhé místo (oštěp) získala 29 bodů. Třetí individuální vítězství táborských barev vybojovala v běhu na 3000 m Niki Kášková, která si na běžeckou dráhu odskočila po triatlonové sezóně. Druhé místa dále obsadila Karolína Černá v trojskoku a k tomu si připsala body i za 9. místo v běhu na 100 m a třetí místo ve štafetě 4x100 m spolu s Denisou Chládkovou, Monikou Maškovou a Hankou Makovcovou. Bronzová příčka patřila Kateřině Kašparové v trojskoku a v dálce si přidala ještě 4. místo. Byla i členkou „béčkové“ štafety 4x100 m, která skončila na 10. místě a přidala do táborské sbírky další bod.

IMG 9429

Čtvrté místo obsadila Denisa Chládková v běhu na 200 m a Ivana Machová v oštěpu. Ivana Machová si pak „střihla“ i steepla a k velkému překvapení doběhla do cíle na parádním pátém místě. Z této disciplíny pak přidala i jeden bod její oddílová kolegyně Kristýna Reindlová. Pátá místa a šest bodů pro družstvo patřila Simoně Bažantové v hodu oštěpem, Adrianě Zykánové ve výšce a štafetě 4x400 m ve složení Denisa Chládková, Zuzana Novotná, Monika Mašková a Ivana Machová.

Pavla Vodičková před týdnem chyběla v Pardubicích pro nemoc. Tentokrát se postavila na start náročné sprinterské kombinace 100 m(8. místo), 200 m (8. místo) a 400 m (6. místo). Další triatlonistka, která posílila táborské družstvo, byla Diana Třebická. V běhu na 1500 m  obsadila výborné 6. místo. Monika Mašková se postavila na start obou štafet a byla jejich platnou členkou. Jediný individuální start, skok daleký, proměnila v šesté místo a zisk pěti bodů. Šesté místo obsadila i Zuzana Novotná, když v běhu na 800 m si před týdnem připsala osobní rerkod. Tentokrát se k němu opět přiblížila a potvrdila dobrou formu na závěr sezóny. Ke startu na 800 m  si přidala druhý životní start na 300 m překážek, kde se však body vybojovat nepodařilo. Hanka Makovcová bodovala jak ve štafetě 4x100 m, tak i v hodu kladivem (8. místo), tak i ve vrhu koulí (6. místo). Zuzaně Vojtěchové se individuálně nedařilo ani ve výšce, ani v dálce. Ve štafetě však byla členkou "béčkové" štafety a připsala si tak i podíl na bodovém zisku.

Až do konce závodu se odehrával dramatický boj o druhé až páté místo mezi táborskými závodnicemi, družstvem Slavia Praha, LIAZ Jablonec nad Nisou a AC Česká Lípa. Že družstva bude nakonec dělit pouhých jeden a půl bodu, si nedovedl nikdo ani ve snu představit. Šťastnějšími byla družstva Slavie Praha a Tábora. Ty si díky zisku 147,5 bodu mohly radovat ze zisku medaile. Při rovnosti bodů se pak počítala individuální vítězství. Těch měly Slavia i Tábor shodně po třech. Tak přišlo na řadu další pomocné kritérium, kterým jsou druhá místa. A ta rozhodla. Tábor měl o jedno druhé místo více a obsadil tak překvapivě druhé místo.

Na závěr sezóny tak přidalo družstvo dorostenek do letošní medailové sbírky krásnou stříbrnou tečku. Klobouk dolů před každou závodnicí, která se na výsledku družstva podílela. Holky děkujeme J a gratulujeme. 

 

 IMG 9422