Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Ligové družstvo žen skončilo na třetím místě

Táborské družstvo žen, které si na začátku prvoligové sezóny dalo jako cíl umístění v horní polovině tabulky, ho splnilo a dosáhlo jednoho z nejlepších umístění ve své prvoligové historii. Celkově třetí místo je výsledkem kompaktního družstva, které i přes drobné zdravotní problémy klíčových závodnic v úvodu sezóny, dokázalo vždy se umístit mezi třemi nejlepšími celky v jednotlivých kolech.

Díky svému celkovému umístění, o kterém rozhodlo až závěrečné čtvrté kolo na pražské Slavii, má tak táborská atletika prvoligovou příslušnost i v příštím roce.

Poslední kolo se konalo v sobotu 25. srpna a táborské družstvo v něm nasbíralo 148,5 bodu. Z vítězství se radoval Spartak Praha 4 a na druhém místě skončila Škoda Plzeň. Z táborských závodnic si ligové vítězství připsala Kateřina Rajmová v nejlepším výkonu sezóny 13,92 na 100 m překážek. Další vítězství si připsala i štafeta 4x100 m ve složení Karolína Černá, Lucie Šetelíková, Denisa Chládková a Monika Mašková. Pro druhé místo si v běhu na 200 m doběhla Lucie Šetelíková v čase 25,47 a Lucie Maršánová v běhu na 800 m – 2:19,39.

O čtvrtá místa se postaraly Kateřina Jelínková v hodu oštěpem, kde ji na 5. místě následovala Lada Studenovská a 6. místě Simona Bažantová, Kateřina Kašparová v trojskoku a Zdeňka Müllerová v hodu diskem. Na pátých místech skončily Denisa Chládková ve skoku dalekém a běhu na 200 m, Zdeňka Pražáková v trojskoku, Zdeňka Müllerová ve vrhu koulí a Lucie Maršánová v běhu na 400 m.

Po celou sezónu družstvo žen předvádělo velmi kvalitní výkony a třetí místo si právem zasloužilo. Všem závodnicím a jejich trenérům děkujeme a termín tradičního poligového posezení bude upřesněn.

IMG 9058