Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Tři táborské atletky v reprezentačním družstvu

Ve druhé polovině července se konalo tradiční mezistátní utkání dorosteneckých reprezentačních družstev České republiky – Maďarska a Slovenska. Pořadatelem byl z pověření Slovenského atletického svazu atletický oddíl AC Nové Zámky. Do reprezentačního družstva byli na základě nominačních kritérií zařazeni mistři ČR dorostenecké kategorie a jako druhý pak závodník či závodnice s nejlepším postavením v průběžných tabulkách.

Skvělé je, že v reprezentačním výběru se představily tři táborské závodnice. To se již dlouho nestalo, abychom měli tokto početné zastoupení v rámci reprezentační akce. Z dorosteneckého šampionátu si start svým vítězstvím přímo zajistila v hodu diskem Kateřina Jelínková díky svému vítězství. A díky postavení v průběžných tabulkách pak byla nominována i na vrh koulí. Díky svým postavením si reprezentační start zasloužily i Pavla Vodičková v běhu na 400 m a Kateřina Kašparová v trojskoku.

Zatímco Kateřina Jelínková a Pavla Vodičková si svoje reprezentační premiéry odbyly již v minulém roce, kdy startovaly za Českou republiku v rámci mezistátního utkání žákovských reprezentačních výběrů už v minulém roce. Kateřina Kašparová absolvovala svoji reprezentační premiéru při tomto utkání.

Z hlediska umístění se nejvíce vedlo Pavle Vodičkové, která v běhu na 400 m obsadila 4. místo v čase 58,73 a jen sedm setin sekundy ji dělilo od bronzové medaile. Kateřina Jelínková nejprve nastupovala v hodu diskem. Výkon 37,89 m stačil na šesté místo a je jen necelý metr za osobním rekordem. To je rozhodně důvod ke spokojenosti. Ve vrhu koulí si Kateřina Jelínková připsala výkon 13,44 m a obsadila páté místo. Kateřina Kašparová skočila v trojskoku 11,11 m hned v prvním pokusu. Pak se však potýkala s rozběhem a připsala si celkem tři přešlapy. Výkon z úvodní série tak stačil na šesté místo.

Táborská atletika měla však i zastoupení v podobě trenéra Jiřího Smetany, který byl k reprezentačnímu výběru nominován jako trenér skoků. Bývalý reprezentant v trojskoku si tak vlastně odbyl svoji reprezentační premiéru, co by trenér.

Potěšující bylo, že tato reprezentační akce se konala v Nových Zámcích, které jsou nejmladším partnerským městem našeho města. Již před utkáním došlo k navázání kontaktu a toto partnerství se uzavřelo přímo v Nových Zámcích.  Věříme, že zástupci partnerského oddílu se v Táboře představí v rámci letošního ročníku Velké ceny Tábora. O jejich účasti se jedná a podle slov představitelů partnerského oddílu AC Nové Zámky se do Tábora chystají.