Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

O víkendu MČR mužů a žen ve Vyškově

V sobotu 16. a v neděli 17. června se bude konat ve Vyškově předolympijské MČR mužů a žen. To poslední předolympijské se konalo v Táboře v roce 2008 a do dneška máme na tento závod krásné vzpomínky. A to nejen z pořadatelského hlediska, ale i z výkonů táborských závodníků.

Letos se na start postaví tři závodnice z našeho oddílu, což je proti původním očekáváním poměrně málo. Je sice pravdou, že mládežnický šampionát se koná pouhý týden po tomto mistrovství a řada závodníků dává přednost posledním přípravám na vlastní "republiku". 

Do bojů tak ve Vyškově zasáhnou v trojskoku Zdeňka Pražáková, která se již v hale neztratila a má tak na co navazovat. Na sprinterských tratích 100 m a 200 m by se měla představit Pavla Vodičková, která v dosavadních závodech letní sezóny ukázala další zlepšení osobních rekordů. Nejlépe bodující ligová závodnice, Katka Jelínková, si pro "velké" mistrovství vybrala oštěp, ve kterém již letos posunula krajský rekord a tak jí snad pomůže i start mezi nejlepšími českými oštěpařkami v čele s Bárou Špotákovou.

Otazník visí nad startem Kateřiny Rajmové, loňské bronzové v běhu na 100 m př., která se stále potýká se zraněním. V letošním roce se po dlouhé době na start nepostaví ani krátká a ani dlouhá štafeta.

Snad se v příštím roce na domácím stadionu  v Táboře při MČR mužů a žen 2013 opět táborští představí v početnější sestavě. Už nyní na tom mohou začít makat :-)