Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Táborské atletky ve druhém kole na třetím místě

 

V sobotu 2. 6. se konalo v Českých Budějovicích 2. kolo I. ligy mužů a žen. A opět se jim nevedlo špatně. Potěšující je jak vysoká účast závodnic, tak celkově třetí místo ve druhém kole, ale hlavně řada osobních rekordů.

Již v prvním kole si z táborských připsala nejvyšší bodový zisk Kateřina Jelínková a stejně tak tomu bylo i ve druhém kole. A i v Českých Budějovicích si připsala nové osobní rekordy. Tentokrát to bylo v hodu diskem, kde výkonem 38,67 skončila na 4. místě a posunula se na 8. místo v jihočeských historických tabulkách žen. Na krajský rekord Milady Fraňkové z roku 1961 ztrácí zatím necelé tři metry, ale k jeho atakování má před sebou celou letošní a i příští sezónu. Stejné umístění si připsala i ve vrhu koulí, kde poslala čtyřkilovou kouli do vzdálenosti 11,66 m a i tímto výkonem si připsala nový osobní rekord. V hodu oštěpem skončila Katka na 5. místě za výkon 41,25 m. Po dvou kolech má na svém kontě 43 bodů a téměř devítibodový náskok před druhou v průběžném bodování Lucií Maršánovou.

Druhý nejvyšší bodový zisk pro družstvo ve druhém kole, ale i průběžně, si připsala již zmíněná Lucie Maršánová. Hostující mílařka z Nového Města na Moravě skončila v běhu na 800 m na třetím místě a v běhu na 1500 m pak na čtvrtém místě.

Jako třetí nejproduktivnější závodnice byla Pavla Vodičková. Ta doběhla na čtvrtém místě v běhu na 200 m v čase 25,83 a ve finále na 100 m pak skončila na pátém místě. K tomu pak přidala jako členka štafety 4x100 m ještě šesté místo. Pavle patří v průběžném bodování třetí místo.

Nejúspěšnější disciplínou byl z pohledu táborského družstva trojskok, kde na třetím místě skončila Zdeňka Pražáková – 11,40 m, na čtvrtém místě Kateřina Kašparová – 11,22 m a na šestém místě v novém osobním rekordu a poprvé přes jedenáct metrů skončila Karolína Černá – 11,08 m (OR).

Stabilní výkonnost prokázala ve výšce Zuzana Vojtěchová, která překonala 164 cm a zaostala tak za svým osobním rekordem o jeden centimetr. Letošní nejlepší výkon si v kouli a oštěpu připsala Lada Studenovská, v oštěpu Lucie Šetelíková – 30,03 m a nový osobní rekord v hodu diskem pak Simona Bažanotvá – 25,95 m a Kamila Hořejší v běhu na 5 000 m – 21:25,11 (7. místo)

Ve druhém kole se žádné naší závodnici nepodařilo ve své disciplíně zvítězit. Druhá místa vybojovala Denisa Chládková v dálce (541 cm) a se zraněním běžící Kateřina Rajmová v běhu na 100 m př. (14,81). Třetí místo získala pro táborské barvy hostující Nicola Leidl  v hodu oštěpem (42,77 m) a Zlata Zimmermannová v běhu na 400 m překážek (67,29). Celkově táborské závodnice nasbíraly 162,5 bodu a obsadily ve druhém kole pěkné třetí místo. Po dvou kolech jim tak patří průběžně druhé místo za vedoucím družstvem Škody Plzeň. Táborské ženy tak i ve druhém kole potvrdily svoji letošní sílu a všichni si můžeme jen přát, aby se podařilo v dobře rozjetém ligovém ročníku pokračovat i v dalších kolech.