Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Vítězství Zuzany Vojtěchové ve Schwechatu

Táborská výprava na mezinárodním dorosteneckém mítinku ve Schwechatu skončila úspěšně a táborští zanechali svými výkony dobrý dojem.

Díky pozvání pro táborské atlety od ředitele mítinku Ericha Straganze se taK pod vedením trenéra Václava Jelínka vydala čtveřice táborských atletek spolu s novovčelnickou Bárou Němcovou a novoměstskou Míšou Broumovou hned po skončení ligového kola v Třebíči do Schwechatu na 42. Franz-Schuster-Memorial. Za účasti závodníků z Rakouska, Slovenska, Maďarska, Německa, Litvy, Polska a České republiky se představily ve výšce Zuzana Vojtěchová a Adina Zykánová, v dálce Denisa Chládková s Bárou Němcovou a Míšou Broumovou a v oštěpu pak Katka Jelínková.

Nový osobní rekord a vítězství si připsala Zuzana Vojtěchová, když si sobotní nový osobní rekord z   1. kola I. ligy vylepšila o další centimetr a má tak nyní hodnotu 165 cm. Její oddílová kolegyně Adriana Zykánová překonala 162 cm a obsadila tak druhé místo. Čtvrté místo si připsala Katka Jelínková v hodu oštěpem. Zatímco v sobotu zlepšila svůj krajský rekord dorostenek, juniorek a žen s oštěpem 600 g na 44,31 m, ve Schwechatu závodila s oštěpem o váze 500 g a i v něm se dokázala přiblížit osobnímu maximu. Do výsledkové listiny si připsala jako nejdelší hod 42,42 m.  V dálce dorostenek se více dařilo novoměstské Míše Broumové, když za skok 546 cm obsadila celkově třetí místo. O dvě příčky níže skončila na pátém místě Denisa Chládková, když její nejdelší pokus měřil 535 cm. Sice předvedla i výrazně delší skoky, ale ty byly, bohužel, s přešlapem. Bára Němcová sbírala mezi žákyněmi svoje první mezinárodní zkušenosti a předvedla solidní výkon 475 cm a to stačilo na 9. místo a byla tak první nepostupující do finále.