Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Klára Jakešová pokořila tři hodiny v maratonu

Klára Jakešová absolvovala v táborských barvách pražský maraton, který byl zároveň i mistrovstvím České republiky mužů a žen v maratonu. Ačkoliv již má Klára za sebou řadu maratonů, dosavadní její nejlepší výkon byl 3:06:12 z Pařížského maratonu, tak to nejlepší si, zatím :-), schovala do Prahy. Nejen to, že se v rámci MČR umístila na pěkném 5. místě, v celkovém pořadí žen ve své kategorii na 10. místě a v celkovém pořadí mezi ženami na 14. místě, ale hlavně pokořila magickou hranici třech hodin. Za její výkon 2:59:29 jí patří velké uznání a velká gratulace. 

Dalším zástupcem táborské atletiky byl Martin Korous, který prvních 10 km "přepálil" a to se odrazilo na výkonu 2:56:23, se kterým nebyl úplně podle svých představ spokojený.

V novém osobním rekordu doběhl do cíle bývalý táborský běžec Martin Kosobud, který dokázal maratonskou trať v Praze zdolat v čase 2:46:07 v týmu ČSOB PRO DOBROU VĚC. Díky jeho podpoře je i ČSOB Private Banking již řadu let partnerem táborské atletiky. 

Takže táborská atletika, ať již současná, či bývalá, se rozhodně v Praze neztratila a dala o sobě vědět. 

Stejně tak se ukázala i jihočeská atletika, která díky svému odchovanci Janu Kreisingerovi bude mít na OH v Londýně své zastoupení. Honza při své maratonské premiéře dokázal zaběhnout 2:16:26 a splnit požadovaný limit 2:16:30. I k Honzovi směřuje naše gratulace a budeme se těšit na jeho olympijskou premiéru.