Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Nové rekordy Katky Jelínkové

Ve velkém stylu vstoupila do letošní sezóny táborská Kateřina Jelínková. Loňská mistryně České republiky a několikanásobná krajská rekordmanka pokračuje v rekordních zápisech i po přestupu do dorostenecké kategorie. 

V letošním roce je nově pro dorostenky a žákyně oštěp  500 g, zatímco až do loňského roku se závodilo v těchto kategoriích s těžším 600 g náčiním. Díky letošnímu výkonu s tímto novým oštěpem, který má hodnotu 39,94 m figuruje v českých tabulkách na třetím místě a na nový český rekord jí chybí zatím necelé dva metry. Avšak tento výkon je novým krajským rekordem dorostenek.

Zato v kouli po halovém zlepšení na 13,61 m, si nyní v sobotu připsala první výkon přes čtrnáctimetrovou hranici a zlepšení osobního rekordu o více jak půl metru. Díky výkonu 14,13 m tak s velkým náskokem vede české tabulky dorostenek a hlavně pokořila i krajský rekord své oddílové kolegyně Zdeňky Dvořákové - Müllerové, která od roku 1994 držela krajský rekord výkonem 13,92 m. Držení krajského rekordu tak zůstává v táborských barvách a uvidíme, za jak dlouho se budou rekordní listiny opět přepisovat :-) 

Velká gratulace patří nejen Katce, ale i jejímu trenérovi a otci v jedné osobě, partnerům táborské atletiky a firmě DAICH, která je osobním partnerem Katky.