Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Skvělé vystoupení táborského mladšího žactva

Zatímco o minulém víkendu se rozběhla první kola krajských přeborů družstev přípravek a staršího žactva, v sobotu 12. května v Českých Budějovicích rozjeli svou soutěž mladší žáci a žákyně. Za velice nepříznivých povětrnostních podmínek se sešel rekordní počet reprezentantů táborské atletiky. Z celkového počtu bylo 19 dívek a 15 chlapců. Vysoká účast už na začátku závodu dávala našim atletům šanci v soutěži družstev na dobré umístění.

Mezi děvčaty nejvíce bodů nasbíraly Michaela Farová, Michaela Černá a Lada Doležalová. Ziskem 151 bodů si táborská děvčata vybojovala průběžné první místo před druhým Milevskem a to i zásluhou toho, že táborská děvčata bodovala ve všech disciplínách.

Družstvo mladších žáků skončilo na druhém místě o 0,5 bodů před třetím Sokolem České Budějovice. Ondřej Kočvara vyhrál všechny své disciplíny a získal pro Tábor 33bodů, ale i další závodníci přispěli svými výkony do celkového součtu 125,5 bodů. I v soutěží žáků se může táborské družstvo pochlubit bodovým ziskem ve všech disciplínách.

Všem zúčastněným gratulujeme a zároveň děkujeme za reprezentaci táborské atletiky. Další kolo KPD se koná 10. června. Věříme, že účast bude opět hojná a táborské žactvo naváže na úspěchy z prvního kola.