Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Výzva Tomáše Slavaty k podpoře hendikepované dívky

Splňme sen hendikepované dívce, která chce být triatlonistkou, vyzývá Tomáš Slavata, držitel ceny MOV

 

V Praze 14. dubna 2012

Tomáš Slavata se zakousl do nového projektu. Hendikepované, nevidomé Lence Zahradníkové chce splnit její sen. Sen, stát se triatlonistkou. Mladá sportovkyně sice vidí jen sluníčko, ale přesto miluje sport a využívá každou možnost k závodění.

Triatlonista Tomáš Slavata koncem března obdržel cenu Mezinárodního olympijského výboru za podporu dětí z dětských domovů. V pracovním nasazení ho toto ocenění ještě více nakoplo a není divu, že se nyní zakousl do nového projektu. Pro nevidomou Lenku Zahradníkovou chce sehnat finanční prostředky na speciální silniční kolo.

„Podpořte společně s námi sen, který je skutečným bijícím srdcem mladé slečny. Lenka Zahradníková bojuje jako triatlonisté v těžkých závodech a dokazuje, že sport je o velké výzvě a silném srdci,“ vyzval Tomáš Slavata.

„Velice rád bych sám za sebe vyzval ostatní triatlonisty, abychom ukázali sílu našeho sportu a dali šanci této dívce stát se triatlonistkou. Rozhodl jsem se pomoci a zajistit celou stavbu speciálního silničního kola se značkou Author a panem Barešem – CykloBareš, který se ujme výroby. Odhadovaná částka je 40 tisíc korun. Stále nám schází 25 tisíc. Věřím, že to dokážeme a posílíme náš sport i jeho ducha Fair Play,“ vysvětlil Slavata.

Lenka Zahradníková je osmnáctiletá talentovaná plavkyně, od narození nevidomá. Každý týden závodí a pečlivě se připravuje na paralympijské hry v Londýně, na které prozatím splnila dva limity. Lidé z jejího okolí o ní říkají, že si nikdy nestěžuje, ba naopak. Je pro své přátele velkou podporou a se svým handicapem umí žít naplno. Do budoucna by se ráda věnovala triatlonu. Na trénink ale potřebuje speciální tandemové kolo.

Pokud chcete Lence pomoci, můžete peníze zasílat na veřejnou sbírku, která je evidovaná pod Atletikou Tábor. Stačí do poznámky napsat „dvojkolo pro Lenku“ a poslat jakoukoliv částku.

Veřejná sbírka č.ú. 235117035/0300

„Moc Vám všem děkuji,“ připojil na závěr Tomáš Slavata.

Příloha bez názvu  00066


Lenka Zahradníková při běhu se svým trasérem