Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Cena Mezinárodního olympijského výboru dorazila do Tábora

V sobotu 7. dubna přijel do Tábora čerstvý držitel ceny Mezinárodního olympijského výboru a náš člen Tomáš Slavata. Členové klubu tak měli možnost si cenu prohlédnout. Pro táborskou atletiku a i pro město Tábor je to významné ocenění. Přeci jen se takové ocenění nedostává každý den :-) 

Cena MOV je předávána prostřednictvím národních olympijských výborů, je udílena pravidelně již od roku 1985 a její téma reflektuje trendy jak ve společnosti, tak ve sportovním světě. Pro letošní rok byla vypsána na téma “Sport a sociální odpovědnost".

Tomáš Slavata ji od předsedy Českého olympijského výboru Milana Jiráska v této kategorii dostal na základě své činnosti na projektu podpory dětí z dětských domovů a sociálně znevýhodněných rodin a za organizaci akcí, jejichž cílem je integrace těchto dětí do společnosti. Významnost této ceny dokládají jména osobností, kterým byla v předešlých letech udělena. Například běžkyni Teglu Loroupe či fenomenálnímu Jaromíru Jágrovi.

Tak ještě jednou velká gratulace Tomášovi za jeho obětavou práci, do které mu přejeme hodně štěstí a těšíme se na další ročník Albert triatlon tour.

IMG 6197