Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Katka Jelínková bronzová na halovém „Gigantu“

O nejlepší výsledek táborské atletiky na halovém mistrovství ČR juniorů a dorostu se postarala nová táborská posila Kateřina Jelínková. Už na podzim přestoupila do našeho oddílu z Nové Včelnice a nás může těšit, že se jí v novém působišti podařilo navázat na její výborné výsledky z minulého roku, kdy sbírala cenné kovy v kategorii žactva. Bronzová medaile má ještě jeden důležitý přívlastek a tím je nový osobní rekord 13,61 m. Po zlaté medaili Michaela Urbana ze sedmiboje žáků a stříbru Lucie Šetelíkové v pětiboji juniorek má tak táborská atletika kompletní medailovou sbírku.

Nevděčnou bramborovou medaili si z výšky juniorů za výkon 203 cm z Prahy přivezl Miroslav Hrubý. Když tuto výšku zdolal na první pokus, zdálo se, že by medaile mohla vyjít, ale jeho konkurent Petr Friedl rozhodl souboj o medaili pokořením výšky 206 cm na první pokus, což se Mírovi nepodařilo.  Svěřenec trenéra Romana Béma si ještě otestoval svoji rychlost v běhu na 60 m, kde po zaspání na startu doháněl ztrátu a proběhl cílem v čase 7,23. Na postup to sice nestačilo ale určitě pouhé 3 setiny od postupu a celkové 11. místo je pěkný výkon.

O dvě pátá místa se postaraly Kateřina Kašparová a Lucie Šetelíková. Katka si odbyla svoji premiéru na MČR a díky obrovskému zlepšení osobního rekordu o téměř třičtvrtě metru dlouho pobývala na medailové pozici. Nakonec z toho bylo pro svěřenkyni trenéra Jiřího Smetany za parádních 11,28 m páté místo. Na čtvrté místo chyběly dva centimetry, na bronzovou medaili pět a na stříbrnou šest centimetrů. Určitě s ní budou muset v létě soupeřky počítat. Lucie Šetelíková si po vícebojařském stříbru naordinovala jen start ve skoku dalekém. A opět předvedla stabilní výkonnost a za 549 cm obsadila páté místo. Její přemožitelka právě z vícebojařského šampionátu Pavla Březinová skočila o dva centimetry více a obsadila čtvrté místo. Na medaili bylo třeba skočit 574 cm, což se podařilo Anně Švecové ze Sokola České Budějovice.

Táborská atletika si odvezla i dvě šestá místa. A o obě se postaraly výškařky. V juniorkách si Lucie Randáková (trenér Roman Bém) odbyla nejen svoji mistrovskou premiéru, ale v novém osobním rekordu 162 cm si připsala i parádní 6. místo. I v dorostenkách se na šestém místě objevila táborská závodnice. Adriana Zykánová (trenér Roman Bém) překonala 161 cm. Radost z umístění jí trochu kazila skutečnost, že na medaili stačilo překonat 165 cm, což již Adriana v létě překonala.

O sedmé místo se postarala po téměř půlroční pauza v dálkařském sektoru Denisa Chládková. Přes vynucenou pauzu, zaviněnou zraněním v závěru minulé sezóny, a technické problémy s rozběhem si Denisa připsala výkon 538 cm. Pozitivní je, že zranění již neomezuje v tréninku a může se připravovat na letní sezónu.

Mimo finálová umístění skončila na 9. místě v trojskoku dorostenek další svěřenkyně Jiřího Smetany Karolína Černá. I ona startovala na MČR poprvé a i ona si zlepšila osobní rekord na 10,50 m a od finále ji dělily pouhé dva centimetry. Zuzana Vojtěchová ve skoku vysokém dorostenek obsadila 11. místo, když překonala 156 cm. Zlata Zimmermannová (trenér Tomáš Purman) absolvovala rozběhy na 800 m a 400 m, ze kterých se do finále nepodařilo postoupit, ale osobní rekord v běhu na 800 m 2:32,93 určitě Zlatku potěšil. V rozběhu na 400 m, ve kterém startovala hodinu po závodě na 800 m, doběhla na pátém místě v čase 64,77. V běhu na 800 m dorostenek startovala i borotínská Zuzana Novotná, která rovněž měla na MČR svůj premiérový start a v něm si dokázala zlepšit osobní rekord na 2:31,32. Na postup to sice nestačilo, na něj bylo potřeba zaběhnout 2:28,61. Celkově tak Zuzka obsadila 10. místo. Na MČR měla startovat i Tereza Brázdová, kterou do závodu ve skoku vysokém juniorek nepustily zdravotní důvody.  I přes to byla táborská výprava velmi početná a svými výkony potvrdila nejen příslušnost k české špičce, ale i dobrou připravenost na letní sezónu.

O tomto víkendu se koná v Praze MČR mužů a žen a o týden později pak v Jablonci nad Nisou žákovský šampionát. O výsledcích našich závodníků budeme informovat.

jelínci

Bronzová Katka Jelínková se svým otcem a trenérem v jedné osobě - Gratulujeme!