Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Michael Urban mistrem republiky, Lucie Šetelíková stříbrná

Táborská atletika má díky zastoupení v podobě Michaela Urbana a Lucie Šetelíkové na halovém mistrovství České republiky ve vícebojích na kontě hned dva cenné kovy. Po loňském půstu se tak medailová sbírka táborských vícebojařů opět rozšířila.

Michael prokazoval od začátku sedmibojařské soutěže dobrou připravenost a formu. V něm absolvoval 60 m v perfektním čase 7,48. V dálce pak pokračoval v dobrých výkonech a do výsledků si zapsal 575 cm. I ve vrhu koulí mohl být Michael spokojen, když čtyřkilogramovou kouli poslal do vzdálenosti 10,80 m. Závěrečnou disciplínou prvního dne byla soutěž ve skoku vysokém. Zde se podařilo překonat 166 cm a po prvním dnu Michael vedl výsledkovou listinu. Druhý den zahajoval běh na 60 m překážek a zde padl první osobní rekord, když se časomíra zastavila na čase 8,78. Rychleji dokázal běžet jen hlavní konkurent v boji o zlato, jablonecký Pulíček. I v druhé disciplíně druhého dne si Michael přepisoval osobní maximum. To má nyní hodnotu 310 cm. V závěrečném kilometru si již Michael pohlídal vedoucí postavení a po výkonu 3:11,28 vybojoval zlatou medaili a jako jediný ze startovního pole překonal v sedmiboji žáků hranici 4000 bodů. Svěřenec trenérů Jaroslava Drdy a Tomáše Purmana tak ke zlatu přidal i nový krajský rekord za zisk 4032 bodů.

Druhou zástupkyní byla Lucie Šetelíková. Mezi juniorkami si tak odbyla svoji halovou vícebojařskou premiéru, i když s vícebojem má velké zkušenosti a může se pochlubit i ziskem dvou venkovních republikových titulů v kategorii starších žákyň a dorostenek. Svůj mistrovský závod odstartovala vítězstvím v běhu na  60 m překážek a i přes opatrnější průběh závodu si připsala osobní rekord 9,22. Ve skoku vysokém se podařilo zdolat 163 cm. Její hlavní konkurentka Pavla Březinová si připsala o tři centimetry více a ujala se těsného vedení. Ve třetí disciplíně, vrhu koulí, si Lucie opět zlepšila osobní rekord o pět centimetrů a tak rozhodně s výkonem 10,65 m mohla být spokojená. Po kouli si Lucie opět polepšil v průběžném pořadí a vedla. Již po třech disciplínách se dal tušit hlavní souboj mezi Pavlou Březinovou a Lucií Šetelíkovou o zlatou medaili. V dálce se lépe dařilo Pavle Březinové, když se všemi pokusy zlepšovala až na konečných 552 cm. Lucie se při prvním pokuse musela spokojit s 503 cm po velkém nedošlapu, druhý pokus byl přešlap a tak vše se mělo rozhodnout třetím pokusem. V něm se podařilo dolétnout na solidních 546 cm. Bylo jasné, že se bude rozhodovat v závěrečné půlce. Před poslední disciplínou měla Lucie jenom velmi těsný náskok 15 bodů, což je rozdíl něco kolem vteřiny. Pavla Březinová tak udala velmi rychlé tempo a v cíli byla o 1,7 vteřiny dříve a to jí o neuvěřitelných šest bodů zajistilo zlato. Lucie odvedla maximum a tak pro táborskou atletiku vybojovala druhou vícebojařskou medaili.

P2116505m