Hodnocení sezóny 2014

Rok 2014 jsme prožili ve znamení výročí 110 let táborské atletiky. Užili jsme si v něm prvního atletického plesu v krásném prostředí táborské Střelnice, kde se setkala velká spousta atletických generací. Samozřejmě sezóna pak probíhala hlavně na stadionu. Naši závodníci se neztratili a předvedli spoustu kvalitních výkonů, získali řadu republikových medailí a dokonce se prosadili i v reprezentačních výběrech. V reprezentačním družstvu do 15 let startovala Adéla Záhorová, do 17 let Michal Černý a v kategorii do 19 let jsme měli dvě zástupkyně díky Adrianě Zykánové a Kateřině Kašparové.

Díky výkonům našich družstev a jednotlivců můžeme považovat rok 2014 za velmi úspěšný. Družstvo žen se umístilo v druhé nejvyšší soutěži, v I. lize na pěkném 3. místě. Muži v soutěži o stupeň nižším obsadili shodně třetí místo. Všechna mládežnická družstva se umístila v KPD na medailových místech. 

Spanilou jízdu ale předvedlo družstvo starších žákyň. Po vítězství v KPD a druhém místě na mistrovství Čech vybojovaly skvělou stříbrnou medaili na MČR družstev v Jablonci nad Nisou.

Děkuji Vám všem, kteří jste se podíleli na úspěších táborské atletiky, Vám závodníkům, trenérům, funkcionářům, rozhodčím, partnerům a přátelům.

Mám velkou radost, že táborská atletika se zapsala dobrým jménem do pořádání Halového mistrovství Evropy. Tento velký atletický svátek se uskutečnil po dlouhých 37 letech a ohlasy na uspořádání byly vesměs pozitivní. Všichni, kteří se mohli této akce zúčastnit ať už jako diváci, či jako pořadatelé, si čtyři dny v O2 aréně určitě užili. Součástí „pořadatelského“ týmu byly jak košíčkářky pod vedením Terezy Brázdové, tak tým pro vyhlašování vítězů pod vedením Katky Nouskové a svou stopu jsme měli i v režii závodu, kde Mirka Homolová byla asistentkou režiséra závodu. Pro všechny z nás to byla velká zkušenost a můžeme být právem hrdí na to, že jsme u toho byli.

V letošním roce se můžeme těšit na všechny naše tradiční závody – seriál Dětská atletická liga, Velkou cenu Tábora a Memoriál Ing. Jana Pána – 28. července, Memoriál Ing. Zbyňka Šourka a druhou listopadovou sobotu pak 65. ročník Lesního běhu Pintovkou. Ovšem už letos se začne s přípravami na mistrovství České republiky mužů a žen, které jsme získali ve výběrovém řízení a tak se v roce 2016 toto prestižní mistrovství bude v Táboře konat již potřetí.

Přeji Vám všem, abyste si letošní rok ve společnosti táborské atletiky užili. Těším se na setkání s Vámi na našem stadionu Míru.
David Bor