Hodnocení halové sezóny 2005

Táborští závodníci již mají za sebou úspěšnou halovou sezónu se ziskem čtyř medailí na MČR a řadou nových krajských rekordů.

Hodnocení halové sezóny 2005

Táborští atleti mají za sebou úspěšnou halovou sezónu se ziskem čtyř medailí na mistrovstvích České republiky a řadou krajských rekordů. Dobrou připravenost prokázali závodníci atletických oddílů TJ Vodní stavby Tábor a AC Tábor již při krajských přeborech žactva, dorostu a dospělých v Praze 22. ledna. Ačkoliv v Táboře není možnost v zimních měsících tréninku v atletické hale, bylo potěšitelné, že většina výkonů byla postavena na kvalitní obecné přípravě, která je základem pro úspěšnou letní sezónu. Mnozí závodníci obuli tretry právě až na závodech.

První vstoupili do bojů o republikové tituly dorostenci a junioři. Hned na prvním šampionátu jsme zásluhou Marka Hrubého vybojovali zlatou a bronzovou medaili v náročném sprinterském programu, kdy Marek musel po oba dny absolvovat závody na 200m a 400m s tím, že v nedělních finále běžel v rozmezí 45minut. V závodě na 400m vybojoval časem 49,39 mistrovský titul. K finálovému závodu na 200m nastoupil již jako mistr republiky a potvrdil skvělou formu bronzovou medailí. Těsně pod stupni vítězů skončil ve skoku o tyči dorostenců Václav Gabriel výkonem 413cm. O jednu příčku hůř dopadl ve skoku dalekém za osobní rekord 641cm. Pro sedmé místo si doběhl mezi dorostenci v závodě na 800m Petr Krch, když před mistrovstvím prodělal virózu a nepodařilo se mu navázat na předchozí výbornou formu, kterou prokázal o dva týdny dříve výkonem 2:01,41. Lucie Permedlová měla svoji nejlepší halovou sezónu. Při krajském přeboru vyrovnala svoje letní maximum ve skoku vysokém 166cm, při mistrovství ČR dorostenek skončila v této disciplíně na pěkném 8.místě za stejný výkon. Všechno si ale schovala na vícebojařské mistrovství, ve kterém vybojovávala svoji první republikovou medaili. Po vyrovnaném víceboji získala součtem 3 281bodů bronzovou medaili. Mezi dorostenci si ve víceboji výborně vedl i Václav Gabriel. Při halovém víceboji se mu podařilo dokonce překonat krajský rekord ve skoku o tyči. Ten má tedy v současné době hodnotu 430cm. Nebyl to však poslední krajský rekord. I celkových 4 786 bodů bylo velkým zlepšením starého krajského rekordu a hlavně další bronzovou medailí pro táborské barvy z mistrovství republiky. Dobře si při mistrovských bojích vedla i štafeta dorostenců na 4x200m ve složení Gabriel, Krch, Jakeš a Bohuslav, kteří vybojovali 7.místo. 8.místo vyskákal v trojskoku Vilém Lauryn.

Táborská atletika měla své zastoupení i na mistrovství republiky mužů a žen. Barbora Táborská se představila ve skoku o tyči žen a ačkoliv při mistrovství nepředvedla svůj nejlepší halový výkon, za výkon 330cm jí patřilo slušné 9.místo. Stejné místo vybojoval v závodě na 400m i Marek Hrubý. V tomto závodě dokázal zlepšit svůj týden starý krajský rekord na 49,19. V závodě na 200m si výkonem 22,50 rovněž zlepšil osobní rekord a tentokrát i krajský rekord. Táborská odchovankyně Iva Straková v dresu pražského PSK Olymp Praha vybojovala mistrovský titul ve skoku vysokém výkonem 192cm a potvrdila splnění limitu pro halové mistrovství Evropy. To se koná v Madridu od pátku 4.3. do neděle 6.3. Iva dokázala v této sezóně překonat laťku ve výšce 194cm a budeme jí přát, aby se jí podařilo v Madridu tento výkon ještě vylepšit.