Hodnocení sezóny 2003

Rok 2003 byl z pohledu táborské atletiky nejen jejím 99.rokem, ale hlavně plný dobrých výkonů našich závodníků.

Přivezli jsme 7 medailí z MČR - v hale byli Radek Hrubý stříbrný a Vilém Lauryn bronzový, na dráze pak mistrovské tituly vybojovali Marek Hrubý a Blanka Povolná, stříbrnou medaili vybojovala Eliška Sixtová a bronz Martin Drtina s Barborou Táborskou, ČR reprezentovali při mezistátních utkáních Marek Hrubý, Václav Gabriel a Eliška Sixtová, naši závodníci překonali 1 český a 5 krajských rekordů. I ostatní se prosadili do české atletické špičky: 4.místa obsadili 2x Václav Gabriel, Petr Krch , štafeta žáků na 3x300m, 6.místo mezi muži vyskákal Tomáš Purman, Marek Víta skončil na MČR do 22 let na 7.místě a Lucie Permedlová přivezla 7.místo z haly, 8.místo z víceboje a 9.místo z dorosteneckého mistrovství.

 

V II.NL startovala družstva mužů a žen. Zatímco ženy si s přehledem vybojovaly 5.místo, muži po nevydařených prvních kolech a následném úporném snažení v posledních dvou kolech se snažili zachránit ligovou příslušnost, ale bohužel konečné 7.místo znamená sestup do krajského přeboru. Cílem je jednoznačně vybojování postupu zpět do II.NL. Nejlépe bodující závodnicí byla Romana Podušková. Mezi muži byl nelépe bodujícím závodníkem Marek Víta

.

 

Marek Hrubý, Martin Drtina, Tomáš Purman a Blanka Povolná využili nabídku domažlického klubu a bojovali v I.NL, kde patřili k oporám. Díky dobrým závodnickým příležitostem si všichni vytvořili nové osobní rekordy nebo nejlepší výkony v sezóně.

 

V krajském přeboru družstev se nejvíce dařilo družstvům starších žáků a žákyň. Obě družstva vybojovala krajské tituly a v semifinále MČR družstev obsadila shodně 5.místa.Družstva juniorů a dorostenek skončila na 3.místech. Mladší žactvo startovalo pod hlavičkou AC Tábor a v nabité konkurenci obsadila 2.a3.místo. Ženy B pak jely bojovat o další krajský titul na 3.kolo KPD do Dačic, ale bohužel po dopravní nehodě, kterou zapříčinil neohleduplný řidič protijedoucího vozidla, vyvázly naštěstí bez zranění, ale 3.kola se tak nezúčastnily. Ocenění zaslouží dačický oddíl, který tak díky naší absenci zvítězil v krajském přeboru, ale titul věnoval družstvu našich žen. Jejich čin zaslouží hlubokého uznání.

 

V roce 2003 jsme již neuspořádali na Stadionu Míru již žádný závod a nám přidělené krajské přebory mladšího žactva se konaly na stadionku na Sídlišti nad Lužnicí. Tam se i vydařil 4.ročník Memoriálu Ing. Zbyňka Šourka. Mezi muži zvítězil Jakub Genža z PSK Olymp Praha v novém rekordu mítinku 210cm. Přes dva metry se dostali i závodníci na 2.a3.místě. Mezi ženami zvítězila domácí Blanka Povolná. Již podruhé jsme pořádali Velkou cenu v Nové Včelnici. 42.ročník jsme uspořádali v novém srpnovém termínu a určitě to byla pěkná podívaná pro všechny atletické příznivce a diváky, bohužel hlavně z Nové Včelnice. O to více nás mrzí, že takto kvalitní mítink konal mimo Tábor. I při 53.ročníku Běhu Pintovkou nám přálo počasí a tak i tento náš tradiční závod byl důvodem ke spokojenosti. Vždyť se na start postavilo téměř 200 závodníků.

 

V minulém roce jsme organizovali i 3 veřejné závody pro děti a po dobrém ohlasu chceme v tomto pokračovat s ještě větším počtem závodů. K tomu letos přidáme i pro nejmenší tzv. Kidś athletic, což je zábavná forma atletiky pro nejmenší, kteří se tak mohou seznámit herní formou se zajímavými atletickými disciplínami. Po jarním turné po spolupracujících základních školách bychom chtěli uspořádat i meziškolní soutěž v Kidś athletic.

 

Jaký bude rok 2004? Jedno je již dnes jisté. Táborská atletika bude slavit 100.výročí vzniku. Všichni bychom si přáli, aby se splnil sen nás všech - vybudování nové atletické dráhy a sektorů na Stadionu Míru. Byl to i zároveň velký sen našeho bývalého předsedy Ing. Jana Pána, který se již toho nedožil. O to více bychom chtěli jeho odkaz naplnit. Určitě budeme pokračovat ve snaze přiblížit atletiku dětem a veřejnosti tak, abychom do Tábora vrátili takovou atletiku, na kterou by se přišli podívat i diváci tak, jako tomu bylo před lety. Součástí oslav budou i naše tradiční závody Velká cena Tábora, Memoriál Ing. Zbyňka Šourka a Běh Pintovkou. Pro úvodní závod na novém stadionu máme připraven další závod, který dostane své pevné místo mezi táborskými mítinky. Stále věříme, že již v tomto roce.

 

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se na výsledcích táborské atletiky podíleli: funkcionářům a trenérům, bez kterých by nebylo závodníků, rozhodčím, bez nichž by nebyli žádné závody, rodičům, kteří umožnili svým dětem provozovat atletiku, představitelům Města Tábor za jejich podporu naší činnosti, pánům ředitelům Součkovi, Vašíčkovi a Vaňáskovi za podporu atletiky na svých školách, lékařům, kteří se starají o zdraví atletů MUDr. Miloslavu Budilovi, MUDr. Zdeňku Valáškovi a MUDr. Světlaně Jelšíkové a všem našim obchodním partnerům, bez jejichž podpory bychom si dnes nedovedli představit život atletického oddílu. Firmám Jihočeské vodovody a kanalizace, Uniworks, SANTA, Elegance ženy C+C, Milenium Czech s.r.o., Powersport, Restamo AZ a Vivid.