Hodnocení sezóny 2001

Stejně jako v roce 2000, kdy jsme oslavili dvě jubilea - 70.výročí založení oddílu a 50.ročník běhu Pintovkou, byl i rok 2001 jubilejní - konala se 40. Velká cena Tábora. Stejně tak jsme pokračovali i ve 2.ročníku Memoriálu Ing. Zbyňka Šourka ve skoku vysokém.

Potěšitelné byly úspěchy našich závodníků jak na národním, tak i mezinárodním poli. Zejména nominace třech závodníků do reprezentačního družstva na mezistátní utkání do 17 let - Blanky Povolné, Radovana Hrubého a Martina Drtiny. Jako další velký úspěch byla stříbrná medaile Jiřího Smetany na M ČR mužů v trojskoku a po dlouhé době jsme tím získali i dospělou medaili. V kategorii dorostu a juniorů jsme přivezli z M ČR 4 bronzové medaile - 2x Radovan Hrubý, po jedné Blanka Povolná a Barbora Táborská, což je o dvě medaile více než v roce 2000. Blízko k medailím měli i Lukáš Bouma a Martin Drtina, když vybojovali nevděčná 4.místa. Čtyři naši závodníci měnili i krajské rekordy - Blanka Povolná ( výška 175cm), Radovan Hrubý ( 110m př. - 14,89), Barbora Táborská (tyč - 350cm) a Aneta Váchová (výška ml.žákyně - 152cm). Mezi finalisty na M ČR se probojovalo dalších 7 závodníků: Martin Drtina (4. - 400m př.), Lukáš Bouma (4. - tyč), Michal Bartoš (6. - trojskok), Marek Hrubý (7. - 300m a víceboj), Alena Havelková (7. - 3000m) , Jana Šteflová (8. - dálka) a Zdeněk Neruda (8. - 5000m). Bohužel pouze Marek Hrubý byl jediným táborským žákem, který se na M ČR dokázal prosadit mezi finalisty. Právě na tuto kategorii je třeba se zaměřit a již pomalu začínají být vidět výsledky rozšíření tréninkového působení na 8.ZŠ Tábor a 2.ZŠ Sez. Ústí, kde již druhým rokem s laskavým svolením a podporou vedení těchto škol existují atletické kroužky. I díky tomu se již letos výrazným způsobem prosadila žákovská družstva v krajských přeborech družstev.

Závodníci našeho oddílu vybojovali 39 titulů krajských přeborníků a k tomu přidali ještě 25 druhých a 19 třetích míst. Pro zajímavost v roce 2000 to bylo 30 titulů. Nejvíce titulů nasbíral Vilém Lauryn - 7 x žákovský krajský přeborník.

V soutěžích družstev si jasným vítězstvím ve II.NL zajistily táborské ženy postup do I.NL a muži obsadili v II.NL dobré 2.místo. V krajských přeborech zvítězila družstva juniorů, žen B, starších žáků, mladších žáků a žákyň. Starší žákyně skončily na 3.místě. Družstva starších žáků a žákyň, juniorů a juniorek se probojovala do semifinále M ČR družstev. Do finále M ČR družstev se probojovalo pouze družstvo juniorů, kde obsadilo 11.místo.

V minulém roce se nám dařilo i na poli diplomatickém. Za výrazné podpory MěÚ Tábor jsme byli zařazeni do investičního plánu ČSTV na rok 2002 a za přispění ČSTV a MěÚ Tábor doufáme, že se nám podaří v tomto roce uskutečnit již nutnou rekonstrukci stadionu Míru tak, aby i v našem městě jsme mohli důstojně pořádat atletické závody a odpovídajícím způsobem zajistit i přípravu atletů, kteří dělají našemu městu a oddílu dobré jméno nejen u nás, ale i při reprezentačních startech v zahraničí.

Rádi bychom ještě touto cestou poděkovali za podporu našim partnerům a sponzorům, kteří mají rovněž podíl na našich výsledcích. Náš dík patří firmám HTP, Uniworks, Izotem, VaK, STRABAG, SANTA a C+C, . Doufáme, že se s jejich podporou setkáme i v letošním roce.