Hodnocení sezóny 1999

V roce 1999, kdy oslavila v Táboře atletika 95.výročí, se závodníkům VS Tábor dařilo nejen v soutěžích družstev, ale jednotlivců.

Nejlépe si vedl z táborských závodníků Tomáš Purman, který nejen to, že zlepšil již tradičně krajský rekord ve skoku o tyči již na 470cm, ale stal se juniorským mistrem republiky v desetiboji. K tomu ještě přidal 2.místo na M ČR ve skoku o tyči a 3.místo na halovém M ČR ve vícebojích. Další velice úspěšnou závodnicí byla Iva Straková, která posunula krajský rekord ve skoku vysokém na 180cm a na M ČR v hale obsadila 3.místo. Oba dva jmenovaní reprezentovali Českou republiku na mezistátních utkáních – Tomáš Purman na mezistátním utkání do 19let v Maďarsku a Iva Straková na mezistátním utkání do 22 let v Itálii. Objevem letošní sezóny se stal Radovan Hrubý, který rovněž zlepšil o 10cm halový žákovský krajský rekord ve skoku o tyči – 360cm. Před ním ho držel Tomáš Purman (350cm). V této disciplíně získal na M ČR stříbrnou medaili a svou všestrannost prokázal 5.místem na 100m překážek a v hale k tomu přidal 7.místo na 150m.

 

Na oblastních přeborech jednotlivců získali závodníci VS Tábor celkem 25 oblastních titulů, 16x 2.místo a 11x 3.místo. V oblastním přeboru družstev vyhrála družstva mladších žáků, juniorů a juniorek. Junioři zopakovali 7.místo na M ČR družstev a juniorky obsadily 8.místo. 2.místa obsadila družstva starších žáků a ženy B. Horší to již bylo s družstvy žákyň, kdy starší žákyně skončily na 4.místě a mladším se ani nepodařilo postoupit ze skupiny do finále OPD. Ve II.lize startující muži se po loňském sestupu z I.ligy propadli do oblastního přeboru a budou v příštím roce opět bojovat o postup do II.ligy.

 

V roce 1999 bylo zařazeno do Centra talentované mládeže z celkového počtu 41 závodníků 14 z VS Tábor. Tomáš Purman a Iva Straková byli zařazeni do širšího výběru na mistrovství Evropy juniorů. Iva Straková bude od příštího roku členkou PSK Olymp Praha, kam letos na podzim přestoupila.

 

Cílem pro příští rok, ve kterém atletický oddíl TJ VS Tábor oslaví 70.výročí, je zopakování umístění družstva žen v I.národní lize s tím, že v družstvu budou lépe bodovat domácí závodnice a družstvo mužů postoupí do II.národní ligy. Pokračovat ve zkvalitnění práce s mládeží nejen ve sportovních třídách , ale i v oddíle. Dalším cílem by měla být lepší prezentace naší práce a výsledků v médiích a vybudování Klubu přátel atletiky v Táboře. Dále se snažit ve spolupráci s MěÚ Tábor, AČR a partnery atletického oddílu TJ VS Tábor o vybudování umělé dráhy na stadionu Míru v roce 2001