Naše závody

Velkou cenu Tábora ozdobí start Hejnové

Ve středu 27. července vpodvečer odstartuje na táborském stadionu Míru už 55. ročník Velké ceny Tábora. Jednoho z nejstarších atletických mítinků na dráze v republice.

„A musím říct, že bude asi nejvíce nabitý v jeho historii,“ pochvaluje si pořadatel David Bor, který zve fanoušky na řadu jmen, která mohou ve druhé polovině srpna lidé sledovat v televizi při olympiádě v Rio de Janeiru.

Už v červnu viděli fandové atletiky v Táboře na mistrovství republiky řadu českých hvězd i třeba nejdelší pokus v oštěpu Barbory Špotákové v letošní sezoně. Koho ale neviděli, to byla úřadující mistryně světa a bronzová z londýnské olympiády v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová. Startovat ale bude nyní. Její parádní disciplína 400 metrů překážek se v rámci mítinku sice neběhá, ale vyrazí do závodu na 200 metrů.

„Jsem rád, že každý rok můžeme lidem nabídnout nějakou atletickou hvězdu,“ dodává David Bor. „Každý má nějakou přípravu. Třeba běžci zůstávají na horách co nejdéle a s jejich starty pře Riem už je to složitější, ale ostatní disciplíny našeho mítinku využívají, aby nevypadli z tempa. Přece jen olympiáda je ještě docela daleko. Nepatříme k nejbohatším mítinkům, ale s atlety se dokážem na podmínkách startu nějak domluvit.“ Parádní disciplínou táborského mítinku je 800 metrů mužů i žen. K ozdobám bude podle Bora patřit také letos. Startovat bude určitě šestinásobný vítěz Josef Pelikán ze Slovenska a přední čeští běžci Kubistanebo Havlíček. V ženách pak reprezentantky Ukrajiny, Slovenka Klocová nebo Češka Masná.

Start první disciplíny je v 17 hodin. Slavnostní zahájení bude v 18.10 a diváci nepřijdou ani o servis na velkoplošné obrazovce přímo na stadionu. Vstupné je 70 korun. Děti do 15 let mohou jít zdarma.

Zdroj:https://sport.idnes.cz/velka-cena-tabora-0e3-/atletika.aspx?c=A160725_2261881_atletika_ald