Stalo se

Co se stalo, co se děje a co se chystá...

Krajské přebory v Plzni - 7 zlatých medailí

 

V sobotu 4. června na atletickém stadionu města Plzně se konalo Mistrovství Plzeňského, Jihočeského a Karlovarského kraje mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek na dráze. Táborskou atletiku zastupovala nevelká, ale zato velmi úspěšná výprava.

Nejúspěšnější závodnicí se stala dorostenka Adéla Záhorová, které se podařilo získat 3 x titul přebornice sloučených krajů, a to v běhu na 100 m (12,32 sec.), skoku dalekém (5,75 m) a trojskoku (11,05 m). Vítězství ve skoku vysokém získala dorostenka Alena Panovská za 171 cm před druhou Hanou Váchovou (165 cm). Trenéry úspěšných závodnic jsou Jiří Smetana a Romen Bém.
Nejúspěšnějším závodníkem se stal junior Michal Černý, který získal 2 x titul a to v oštěpu (57,28 m) a disku (36,36 m). Juniorský kladivář Tomáš Rys zvítězil výkonem 49,5 m před třetím Radkem Říhou, který si o hodně vylepšil osobní rekord na 43,03 m. Ligová opora mužů Václav Toman získal 3 bronzové medaile (disk, kladivo, koule). Trenérem úspěšných vrhačů je Jiří Kadlec.
 
Výsledky lze dohledat >>> zde<<<